Es queda en coma per protegir el seu fill en un accident i es desperta 27 anys després

Munira Abdulla va obrir els ulls per primera vegada a Alemanya gairebé tres dècades després de patir una lesió cerebral als Emirats Àrabs Units
Es queda en coma per protegir el seu fill en un accident i es desperta 27 anys després
Emirats Àrabs Units

Es queda en coma per protegir el seu fill en un accident i es desperta 27 anys després

Munira Abdulla va obrir els ulls per primera vegada a Alemanya gairebé tres dècades després de patir una lesió cerebral als Emirats Àrabs Units
Yasmin Córdoba Actualitzat
TEMA:
Salut
Es queda en coma per protegir el seu fill en un accident i es desperta al cap de 27 anys

Schön Klinik Bad Aibling a Munic, on Munira es va despertar

Munira Abdulla, dels Emirats Àrabs Units, va patir l'any 1991 un greu accident de trànsit quan tornava de buscar de l'escola el seu fill de 4 anys, Omar. El cotxe on anava va impactar contra un autobús. Ella tenia aleshores 32 anys i va protegir el petit amb el seu cos, però va patir una forta lesió cerebral.

El nen va sortir indemne de l'accident però ella va quedar en coma, com recorda Omar Webair:

 

"La meva mare estava asseguda amb mi al seient del darrere. Quan va veure que s'apropava el xoc, em va abraçar per protegir-me del cop. No hi havia mòbils i no podíem trucar a una ambulància per demanar ajuda. La van deixar així durant hores."

 

 

 

Omar va estar cada dia al costat de la seva mare en coma

 

Sempre al costat de la seva mare

Munira va ser traslladada dels Emirats Àrabs Units a Londres per ser tractada, però allà van declarar el seu estat vegetatiu. Finalment va retornar a la seva ciutat, Al Ain dels Emirats Àrabs Units, on va estar gairebé tres dècades en coma, alimentada a través d'un tub. Rebia tractament de fisioteràpia perquè els músculs no se li deterioressin per la falta de moviment.
 

Omar la visitava diàriament i passava llargues estones al costat seu:

"Mai la vaig abandonar perquè sempre tenia la sensació que algun dia es despertaria."

 

Els metges pensaven que Munira no es podria despertar mai


Tot va canviar l'abril del 2017, quan la família va rebre una subvenció del govern dels Emirats per rebre tractament a l'hospital de Munich Schön Klinik Bad Aibling, a Alemanya. Allà es va sotmetre a diverses cirurgies per estimular-li els músculs i rebia medicació per millorar-li l'estat general. Però el detonant va tornar a tenir relació amb el seu fill.


Durant una discussió a l'habitació de l'hospital alemany, Munira va percebre que Omar tenia problemes i va començar a moure's. Era la darrera setmana de tractament.

"Hi va haver un malentès a l'habitació de l'hospital i ella va sentir que jo estava en risc, cosa que va provocar-li una commoció."


Fins aquells moments, els metges alemanys tampoc pensaven que fos possible que Munira es despertés, però el juny del 2018, tres dies després de les seves primeres reaccions, ho va fer.
 

I en fer-ho, va pronunciar el nom del seu fill Omar, que dormia al costat seu:

"Era ella! Deia el meu nom. Jo saltava d'alegria. Durant anys havia somniat amb aquest moment i el meu nom va ser la primera paraula que va dir!"

 

A partir d'aleshores la dona va començar a respondre a estímuls i a millorar.

 

Munira continua millorant i pot parlar

Munira ha tornat ara amb la seva família a Abu Dhabi, als Emirats, on rep tractament de fisioteràpia i rehabilitació a l'hospital. Pot sentir dolor i també mantenir converses.

Omar ha volgut explicar ara la miraculosa història de la seva mare al The National dels Emirats Àrabs Units per ajudar altres famílies que viuen situacions similars:

"La raó per la qual vaig compartir la seva història és per dir a la gent que no perdi l'esperança en els seus éssers estimats. No els considereu morts quan es troben en aquest estat."

 

L'últim informe de l'hospital Mafraq d'Abu Dabi, on es troba ingressada, considera que Munira Abdulla "actualment pot comunicar-se d'una manera molt raonable", especialment en situacions familiars.

 

"Tots aquests anys, els metges em van dir que era un cas sense esperança i que no tenia sentit el tractament que jo buscava. Però sempre que dubtava em posava al seu lloc i vaig fer tot el possible per millorar la seva condició."

 

Munira torna a viure als Emirats Àrabs Units, on continua recuperant-se

 

ARXIVAT A:
Salut

NOTÍCIES RELACIONADES