EUA

Es publicarà el llibre d'O.J. Simpson on relata suposadament l'assassinat de la seva dona i l'amant

Finalment, es publicarà el llibre de l'actor i futbolista nord-americà O.J. Simpson on, suposadament, relata l'assassinat de la seva esposa, Nicole, i del seu amant, Ron Goldman. L'obra porta un títol suggeridor: "Si jo ho hagués fet". El llibre ha causat polèmica i indignació en els familiars de les víctimes. Un jutge, de fet, ha decidit que els beneficis de la venda i els drets d'autor vagin a parar al pare i a la germana de Ron Goldman. És, d'alguna manera, un càstig i una manera d'indemnitzar la família de la víctima. O. J. Simpson, recordem-ho, va ser considerat innocent en un judici molt polèmic envoltat de connotacions racials.

Actualitzat

La morbositat dels lectors nord-americans podrà finalment veure's satisfeta. L'opinió pública podrà conèixer de primera mà què és el que O.J. Simpson hauria fet si ell hagués assassinat la seva exdona i l'amant. Amb el títol suggeridor de "If I did it" ("Si jo ho hagués fet"), una petita editorial de Nova York s'encarregarà de la difusió del polèmic llibre de l'exjugador de futbol professional, declarat no-culpable del doble crim per via penal, però condemnat a pagar 33 milions de dòlars com a indemnització per via civil, que, per cert, encara no ha satisfet.

El volum, escrit a través d'un assistent, explica la història hipotètica de com Simpson hagués assassinat la seva esposa, Nicole Brown, i el seu amant, Ronald Goldman. Tot i que estava programat per sortir a la venda el novembre de l'any passat, l'editorial Harper Collins va endarrerir la seva publicació a causa de les múltiples protestes que la seva publicació va generar. Ara, una nova editorial, Beaufort Books, s'ha fet càrrec del llançament.

Malgrat tot, la jugada no li ha acabat de sortir bé, a O.J. Simpson, atès que un jutge ha dictaminat que els beneficis de la venda es destinin a la família de Ron Goldman, concretament al seu pare i a la seva germana. El pare, Fred Goldman, s'ha mostrat molt contrariat per la publicació del llibre, i ha assegurat que "a través de les seves paraules s'adonaran del monstre, de l'assassí, del carnisser, de l'abusador que és, i això és important".

Anar al contingut