Es prorroga el toc de queda nocturn set dies més amb 165 municipis afectats
La prorroga entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres, després que aquest dijous l'hagi autoritzat el TSJC
Es prorroga el toc de queda nocturn set dies més amb 165 municipis afectats
Es prorroga el toc de queda nocturn set dies més: consulta els 165 municipis afectats
Imatge de Lleida a l'octubre amb l'anterior confinament nocturn (ACN/Anna Berga)
Barcelona

Es prorroga el toc de queda nocturn set dies més amb 165 municipis afectats

La prorroga entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres, després que aquest dijous l'hagi autoritzat el TSJC

RedaccióActualitzat
TEMA:
Toc de queda

Actualització de la notícia: El govern redueix a 162 els municipis pels quals demana toc de queda, a l'espera que ho validi el TSJC: consulta els canvis

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat la prorroga de set dies del toc de queda que havia demanat el govern per a 165 municipis

La pròrroga entrarà en vigor la mitjanit d'aquest divendres i serà de la 1 de la matinada a les 6 del matí.

Respecte al que ara és vigent la mesura afectarà 4 municipis més, tot i que la llista canvia. 16 municipis deixaran de tenir-lo, en canvi serà d'aplicació a 20 poblacions noves

Entre els municipis que hi entren hi ha Lleida, Igualada, el Vendrell o Salt. 
 

Els jutges veuen "necessària i proporcionada" la mesura

El TSJC també ha donat el vistiplau a mantenir la limitació a 10 persones en les trobades socials i l'aforament del 70% als centres de culte. El govern ha avançat que el límit de les reunions i l'horari de tancament d'activitats a les 00.30 es mantindran tot l'estiu

Els jutges consideren que "no hi ha dubte" que la situació és de risc imminent i greu per malaltia transmissible, especialment tenint en compte la variant delta. Per això, consideren que les mesures proposades pel govern són "necessàries, idònies i proporcionades".

Amb aquest aval, les restriccions estaran vigents fins al pròxim 30 de juliol. El govern ha explicat que té intenció de prorrogar-les, però sempre buscarà que l'afectació sigui la justa i necessària.   

De fet, sobre el toc de queda, la portaveu de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha afirmat que aniran revisant-lo setmana a setmana: 

"Això no vol dir que el confinament nocturn, el que alguns anomenen toc de queda, s'allargui moltes més setmanes. No podem fer aquesta previsió. Hem volgut ser molt quirúrgics a l'hora de peticionar aquesta mesura que limita drets fonamentals."

El toc de queda s'aplica en municipis de més de 5.000 habitants i amb 400 contagis o més per cada 100.000 habitants, o bé en localitats de l'entorn, per proximitat.

El TSJC reconeix en la interlocutòria l'esforç per reduir al màxim l'afectació de les restriccions, però demana al govern que en futures sol·licituds hi inclogui més informació sobre la situació epidemiològica, com la incidència per franges d'edat, o que especifiqui el personal sanitari que setmanalment està de baixa per Covid. 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Toc de queda
Anar al contingut