Mentors per a la integració dels refugiats
Mentors per a la integració dels refugiats
Barcelona

Es preparen els primer mentors per ajudar els refugiats a integrar-se

Els grups d'acollida hauran d'acompanyar els refugiats en l'aprenentatge de la llengua, la construcció de vincles i la inserció laboral

RedaccióActualitzat

Més de 2.600 voluntaris han fet la sol·licitud per ser mentors dels refugiats que decideixin quedar-se aquí i fer el procés d'integració.  El govern de la Generalitat va fer una crida, aquest gener, perquè necessitava 500 mentors per atendre 100 refugitas. Aquest programa el coordina el Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades dins el Programa Català de Refugi:

Avui han acabat les entrevistes als primers grups de futurs mentors i d'aquí pocs dies començarà la formació. Se'ls ensenyarà quins són els mecanismes per ajudar els nouvinguts en la integració. Les persones escollides hauran de comprometre's a dedicar entre 2 i 4 hores setmanals durant un any a l'atenció a aquestes persones.

Es tracta d'un programa pilot del Departament d'Afers Socials i Famílies i representa un canvi de model respecte al programa estatal d'acollida i s'orienta, d'una banda, a atendre les necessitats bàsiques de les persones acollides i, de l'altra, a ajudar-los a assolir una independència social i laboral que els faciliti l'exercici de la plena ciutadania.

El Programa Català de Refugi explica què ha de fer el grup d'acollida:

Els primers mentors en actiu seran els de Barcelona i l'àrea metropolitana, però, de mica en mica, s'aniran estenent per tot el territori.

 

Anar al contingut