El restaurant els va cobrar els plats que no es van poder acabar i que es van endur a casa (Pexels)

Es passen demanant menjar en un bufet lliure de Lleida i acaben pagant gairebé 200 euros

Els joves clients han publicat un vídeo a TikTok que s'ha fet viral i els han plogut les crítiques per la seva actitud

RedaccióActualitzat

Una colla de quatre amics va triar un restaurant japonès de Lleida per anar-hi a sopar, disposats a afartar-se. Van optar per la fórmula del bufet lliure del Hakki, un local especialitzat en menjar japonès.

Allà, entre setmana, el menú Infinity nit val 19,95 per persona, amb les begudes a part. Els joves es van excedir tant amb les comandes que, un cop ja no van poder menjar més, la taula continuava plena de sushi, fideus i altres viandes.

L'establiment, en lloc de cobrar-los els 79,8 euros dels quatre menús, els va fer pagar més: el compte va pujar fins als 181 euros.

No és exactament una sanció, sinó que van sumar els menús i també els plats que van sobrar i que es van poder endur. La pràctica no és nova; alguns bufets lliures l'apliquen, tant per evitar el malbaratament com perquè els surtin els números.

El vídeo que han penjat a TikTok ja és viral, amb gairebé un milió de reproduccions. A la gravació, es pot sentir com l'autor del vídeo @jadaaay21, explica: "El que veieu a la taula és tot el que ens ha sobrat. Estem esperant la multa que ens caurà. Ara us dic quant ens ha costat la broma."

 

@jadaay21

Cuando nos pasamos de comida en un bufet libre. Suerte que era libre ….

♬ sonido original - jadaay21

 

Durant aquesta escena, els quatre amics fan un posat seriós, però tot seguit fan broma i calculen l'import que els faran pagar.

Les mofes no han agradat a molts dels usuaris de TikTok, que els han criticat que mostrin una actitud frívola davant del malbaratament alimentari. També els han retret que, amb aquesta actitud, podrien arruïnar l'establiment.

"És vergonyós que hi hagi gent que no tingui res per menjar i d'altres siguin així", diu un comentari. "Tant de bo us cobressin mil euros per cap, perquè sapigueu quant costa el menjar", diu un altre usuari.

Els quatre amics van sortir del restaurant ben carregats, van relatar en un segon vídeo, en què l'autor apareix menjant-se les sobres i responent en to desafiant.

@jadaay21 Respuesta a @oscar vietez ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

 

"Ho vam fer sense pensar, un error el pot tenir qualsevol"

Davant la reprovació dels usuaris, l'autor del vídeo n'ha publicat un altre on es justifica directament:

"Ens vam passar, vam demanar molt menjar pensant que érem cinc i ens en va sobrar. No volíem fotre el restaurant, vam pagar sense cap problema i l'establiment ens ho va agrair."

També té resposta per als crítics: "Hem demanat perdó moltes vegades. Ho vam fer sense pensar, un error el pot tenir qualsevol. Em menjaré el sushi, en tinc per tres o quatre dies."

@jadaay21 Respuesta a @samcasbe ♬ sonido original - jadaay21

 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaViral AlimentacióTikTok
Anar al contingut