Les sol·licituds de vot per correu superen les 170.000 de les eleccions generals del 2016

Es multiplica la demanda del vot per correu tot i la incertesa sobre el 14F

Al voltant de 1.700 persones treballaran en la maquinària electoral malgrat que, tècnicament, es poden suspendre les eleccions fins al dia abans de la convocatòria

RedaccióActualitzat

Quan falta un mes i mig per a les eleccions, la demanda del vot per correu s'ha multiplicat per cinc respecte a les peticions que per les mateixes dates es van fer en les últimes eleccions del 2017. Fins ara han fet la sol·licitud 12.000 persones, la meitat telemàticament. Fins al 4 de febrer hi ha temps per demanar el vot per correu.

A les últimes eleccions al Parlament van votar per correu 87.000 persones.

Tot i les noves restriccions del Procicat, anunciades ahir, les eleccions es podrien fer igualment, segons ha informat a TV3 el Departament d'Acció Exterior i Transparència. Amb tot, d'aquí deu dies, la reunió de la taula de partits i el govern haurà de decidir si tiren endavant i, per tant, si es comencen a afrontar les partides econòmiques més importants de la jornada electoral.
 

La maquinària electoral i el seu calendari

El govern treballa amb la certesa que les eleccions es podran celebrar el 14 de febrer. Per això, al voltant de 1.700 persones treballen en la maquinària electoral: unes 40 en el nucli dur de les eleccions; un centenar més estan destinades a coordinar el vot exterior i uns 1.500 treballadors públics estan repartits als ajuntaments fent el seguiment dels certificats digitals, necessaris per a tothom que opti per votar per correu.

Si el 15 de gener el govern i les formacions polítiques acorden mútuament tirar endavant les eleccions, es posarà fil a l'agulla a l'enviament del material electoral i a la compra del material sanitari necessari, per exemple. Tot plegat suposa una despesa d'uns 10 milions d'euros. Xifra a la qual s'han de sumar els 20 milions d'euros en què està pressupostada la jornada electoral.

Una altra data clau serà l'inici de la campanya electoral, prevista per al 29 de gener. Amb tot, tècnicament hi ha marge per suspendre les eleccions fins al dia abans de la convocatòria.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut