Barcelona

Es manté l'alerta per vents forts, que a l'Alt Empordà podrien superar els 126 km/h

L'Alt Empordà és la comarca on es preveu que el vent bufi amb més força fins a la nit, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, i no es descarten ratxes màximes superiors als 126 quilòmetres per hora. El Ripollès, el Berguedà i la Cerdanya són les altres comarques on és probable que hi hagi ventades, tot i que de menys intensitat. El tercer nivell se situaria al Baix Camp, el Baix Ebre, el Montsià, la Cerdanya, el Baix Empordà i la Garrotxa. La força del vent ha generat per primera vegada més de la meitat de l'electricitat a Espanya.

Actualitzat
El fort vent que va bufar aquest diumenge va ser oli en un llum per a la fabricació d'electricitat amb els aerogeneradors que hi ha instal·lats als parcs eòlics. Més de la meitat de l'electricitat que es va produir va ser mitjançant aquesta energia renovable.

Durant aquest any, només un 13% de l'electricitat fabricada serà d'origen eòlic, però aquest diumenge la punta de producció va arribar a un màxim del 53%, segons dades de l'operador del sector Red Eléctrica de España.
 
A Catalunya, la potència instal·lada als 17 parc eòlics representa al voltant del 6% de la que hi ha a tot l'Estat. Pel sector eòlic, el nivell de producció a què es va arribar, que va doblar l'energia elèctrica d'origen nuclear, referma el paper que pot jugar l'eòlica en el conjunt energètic

Tot i que representa una part petita de tota l'energia elèctrica, la potència instal·lada s'ha multiplicat per deu des del 1999 i ja supera els 17.000 megawatts, equivalents a 17 centrals nuclears.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut