Barcelona

Es manté el nivell 4 de màxima alerta pels atemptats de París, reforçat en algunes àrees

La Comissió d'Avaluació de Seguretat està reunida per estudiar la possibilitat d'augmentar l'alerta antiterrorista del nivell 4 actual fins a nivell 5, el màxim que es preveu

RedaccióActualitzat

Es manté el nivell 4 de màxima alerta en tot l'estat espanyol, reforçat en algunes arees. El ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, està reunit aquest matí amb la Comissió d'Avaluació de Seguretat. En aquesta reunió, s'estudia la possibilitat d'augmentar l'alerta antiterrorista del nivell 4 actual fins a nivell 5, el màxim que es preveu. A la reunió hi assisteixen responsables dels serveis antiterroristes dels diferents cossos de seguretat de l'Estat.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, analitza la situació aquest matí al palau de La Moncloa, en una reunió amb el Consell de Seguretat Nacional a la qual també assistirà la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría. També avui es trobarà amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

A Catalunya es manté, també, el nivell 4 d'alerta. El conseller d'Interior, Jordi Jané, reunit amb el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, han decidit mantenir el nivell 4 de màxima alerta.

Segons ha dit el conseller, en aquest nivell 4 d'alerta tots els serveis de seguretat estan en la màxima alerta davant un possible atemptat terrorista en territori català:

"tots els dispositius policials saben que és molt probable que es produeixi un atac terrorista. No vol dir que sigui un nivell que s'ha de produir un atac."

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha informat que els mossos investiguen un vehicle que ha aparegut cremat a Vidreres amb diverses matrícules de països europeus dins el maleter. També s'hi han trobat diversos telèfons mòbils i targetes de telefonia. El conseller ha dit que seria "irresponsable" relacionar d'entrada aquest incident amb els atemptats en territori francès:

"No es pot afirmar que tingui relació directa amb els atemptats a París"

La vicepresidenta en funcions de la Generalitat, Neus Munté, ha confirmat al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, que el Departament d'Interior treballa des del primer moment en col·laboració amb el govern espanyol:

"La condemna més enèrgica, amb tota la fermesa, contra aquesta barbàrie. Tota la solidaritat amb l'estat francès i amb la seva ciutadania. Però, alhora, treballant amb tota la professionalitat i amb tots els cossos i forces de seguretat per tal de disposar de tola la informació"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut