Madrid

Es manté el bloqueig al Constitucional en les recusacions a cinc dels seus magistrats

Dues reunions en 48 hores no han estat suficients per desencallar el debat al Tribunal Constitucional en les recusacions plantejades contra cinc dels magistrats que l'integren. El ple de l'organisme judicial ha estat incapaç d'arribar a un acord en les recusacions presentades pel PP contra tres jutges. Per buscar una via de solució, el ple ha decidit consultar les parts implicades, que són tant el PP com el PSOE.

Actualitzat

La decisió l'han d'adoptar tots els jutges del tribunal, que són deu, excepte la presidenta, María Emilia Casas, i el vicepresident, Guillem Jiménez, que s'hi han abstingut. De les recusacions, tres les va plantejar el PP i dues el PSOE. En joc hi ha decidir cap on es pot decantar la majoria del tribunal a l'hora de pronunciar-se sobres diverses qüestions legislatives.

Tres de les recusacions bloquejades les va presentar el PP, contra Pablo Pérez Tremps, Manuel Aragón i Pascual Sala, i les altres dues, el govern del PSOE, contra Roberto García-Calvo i Jorge Rodríguez-Zapata. Les recusacions plantejades tenen com a objectiu obtenir la majoria al tribunal a l'hora de decidir sobre la pròrroga del mandat de Casas i sobre els recursos interposats contra l'Estatut de Catalunya, el matrimoni homosexual i la llei de la igualtat.

Anar al contingut