L'obertura a la paret que van aconseguir obrir els dos presos fugats a Virgínia
Els dos presos van aconseguir obrir un forat per escapar-se (@NnsoJ)
Newport News

Es fuguen d'una presó cavant un túnel gràcies a un raspall de dents tunejat a Virgínia

Gràcies a l'enginy van poder accedir a uns barrots amb què van acabar d'excavar i van fugir, tot i que els van detenir poc després en un restaurant

RedaccióActualitzat

Fugida de pel·lícula de dos presoners als Estats Units. Els reclusos es van escapar de la presó de Newport News, a Virgínia, cavant un túnel amb un raspall de dents modificat, segons han explicat les autoritats de la ciutat. Van aprofitar un error en l'estructura de la presó per obrir el forat.

El govern d'aquesta ciutat nord-americana, ubicada al sud de Washington, no han donat més detalls de l'errada, perquè es repeteix en altres parts de la presó i ara l'han d'assegurar per evitar que es repeteixin fets com aquest. 

A la imatge que ha difós l'oficina del xèrif és ben visible l'obertura per on es van fugar. Prèviament, la policia havia difós cartells amb la seva cara i havia demanat ajuda. 

Com si es tractés d'una eina primitiva, els dos presos van aconseguir trencar la paret de la cel·la amb un raspall de dents i una peça metàl·lica. D'aquesta manera van accedir a les barres de reforç situades entre les parets. I amb una d'aquestes barres van obrir un petit forat a la paret, per on van fugar-se trepant fins al mur de contenció

 

Localitzats en un local de pancakes

La fugida els va durar poc. Al cap de 9 hores, la policia els va tornar a detenir en un local de la franquícia de restaurants IHOP (International House of Pancakes), especialitzada en esmorzars, a Hampton, Virgínia. L'ajuda de la ciutadania va permetre localitzar-los i arrestar-los. 

Ara, un equip d'enginyers treballa en la reparació de l'estructura del centre penitenciari. "Estic agraït als ciutadans que els van veure a l'IHOP i ho van notificar a les autoritats", ha afirmat el xèrif, Gabe Morgan, en un comunicat. 

A tots dos presos els havien tancat l'any passat per delictes menors. Un estava empresonat per estafa, furt, falsificació, possessió d'eines per robar, violació de llibertat condicional i desobediència al tribunal, i l'altre, per aquests dos últims motius i també per incompareixença davant la justícia.

Segons els mitjans nord-americans, tenen 37 i 43 anys. 

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicialEstats Units
Anar al contingut