Manresa

Es fa viral el cas d'una àvia que passa tres dies sense menjar perquè no té diners

Sor Lucía Caram explica la història a la xarxa

RedaccióActualitzat

Sor Lucía Caram, la monja dominica argentina establerta a Catallunya, ha denunciat un cas de pobresa extrema que s'ha fet viral. Ho va explicar dissabte a Twitter i des d'aleshores ha tingut més de 1.300 retuits i 900 "m'agrada". 

 

Caram, molt activa a la xarxa -té gairebé 200.000 seguidors a Twitter- va explicar que una anciana de Manresa, de 83 anys, s'havia presentat al convent de Santa Clara a demanar "llet i pa" i explicant que feia tres dies que no menjava perquè se li havien acabat els pocs diners que li queden després de pagar les despeses del pis on viu.

En conversa amb TV3, Sor Lucía ha explicat que es tracta d'un "cas de pobresa energètica" perquè aquesta persona, amb l'augment de les despeses que suposa l'arribada del fred, no pot arribar a final de mes.

Nombre rècord d'usuaris del Banc d'Aliments 

Aquest cas ha tornat a posar damunt la taula una realitat que va molt més enllà d'una denúncia concreta: ara mateix, des del Banc d'Aliments que Caram promou a la capital del Bages atenen "1.400 famílies, només de Manresa". I assegura que es tracta d'una "xifra rècord", més alta que en plena crisi. 

A més, ha volgut remarcar que entre els usuaris del Banc d'Aliments de Manresa hi ha "moltes persones que treballen. Tenen feina, però molt precària". Aquesta és una denúncia que altres entitats del tercer sector també han fet de manera reiterada en els últims temps: tenir un sou ja no és sinònim de tenir garantides les necessitats més bàsiques.

 

Caram també ha explicat que la residència per a persones en situació de vulnerabilitat que han posat en marxa aquest 2018 ja està desbordada: hi ha 15 places, i ja hi atenen 19 persones. I tenen "una llista d'espera molt llarga".

Molts dels usuaris venen derivats dels Serveis Socials de l'ajuntament, però també n'hi ha molts que es presenten directament al convent, com la dona del cas que Caram ha denunciat.

Reaccions de tots els colors

El missatge de Caram ha generat respostes -més de 100- de tota mena. Algunes persones han aprofitat per carregar contra l'independentisme -que Caram ha defensat públicament- i responsabilitzar-lo de no ocupar-se dels problemes reals dels ciutadans, mentre que d'altres han acusat l'Estat -que és qui paga les pensions- de la precarietat de molts ciutadans. 

Altres internautes insten els Serveis Socials de Manresa a fer-se càrrec de la situació d'aquesta persona o, senzillament, agraeixen a Caram la tasca assistencial que fa i remarquen la necessitat de combatre la pobresa

ARXIVAT A:
Pobresa energèticaPobresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut