Es dupliquen en 24 hores els contagiats catalans pels viatges de fi de curs a Menorca
Els contactes dels positius pel brot a Menorca superen les 2.800 persones

Es dupliquen en 24 hores els contagiats catalans pels viatges de fi de curs a Menorca

Els contagis dels brots de viatges de final de curs, a Mallorca, Menorca i Tenerife, han crescut de 353 a 587 en un dia

Els nois i noies que s'han contagiat pels brots de viatges de final de curs han passat en un dia de 353 a 587, segons ha informat aquest dimecres la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

Es tracta del casos de contagi detectats a Catalunya després que tornessin a casa. Entre els que van estar a Menorca, els casos positius s'han tornat a doblar en 24 hores, com ja va passar de dilluns a dimarts. De fet, el menorquí és ja el brot més nombrós, i ha passat de 153 a 311 casos.

Pel que fa al brot de Mallorca, l'evolució també és alta i s'ha passat des d'ahir de 166 contagiats a 238 aquest dimecres.

També hi ha joves que s'han contagiat després d'estar a Tenerife, a les Canàries, en un viatge d'estudis. De moment aquest brot és més discret, i s'han detectat 38 casos, quatre més que aquest dimarts.

El Departament de Salut Pública fa també el seguiment els que es consideren contactes estrets en aquest grups. Pel brot de Mallorca hi ha 542 contactes. El més nombrós és el grup de 2.831 contactes del brot de Menorca, mentre que de Tenerife en són 317.

Des de dissabte s'han rebut més de 12.000 trucades, quatre vegades més que en les últimes setmanes. Només dimarts es van fer 5.860 trucades, i s'han programat 2.160 PCR.  

ARXIVAT A:
Coronavirus Illes BalearsSalutCovid-19
Anar al contingut