e-reader
Detall d'un llibre digital
Barcelona

Es disparen les vendes de llibres digitals en un any marcat per la irrupció d'Amazon i la pugna per imposar un estàndard

Les últimes xifres indiquen que el nombre de lectors de llibres digitals o "e-readers" s'ha multiplicat per setze en els últims dos anys amb 800.000 unitats venudes a l'Estat.

RedaccióActualitzat
Es calcula que aquesta xifra continuarà creixent i segurament inclourà de manera determinant el recent aterratge a l'estat espanyol del Kindle, l'e-reader d'Amazon, que treballa amb un format de llibres digital diferents.

La pugna per imposar un estàndard ha començat abans d'un Sant Jordi que arriba amb una oferta digital en català a Edi.cat que dobla la de l'any passat i supera les 4.000 publicacions.

Cada vegada són més les persones que decideixen descobrir què se sent en llegir un llibre imprès en tinta electrònica, la tecnologia que utilitzen els e-readers.

Aquests dispositius tenen unes pantalles que no brillen perquè la vista no es cansi i l'experiència de la lectura sigui al més semblant possible a la d'un llibre tradicional, amb l'avantatge que suposa poder tenir milers de publicacions en un petit dispositiu.

Les xifres evidencien la tendència a l'alça de la lectura digital. L'any 2011 es van vendre 450.000 e-reders, segons ha explicat el director de la plataforma de distribució i botiga de llibres digitals Edi.cat, Amb aquestes vendes, s'ha arribat a un total de 800.000 e-readers a tot l'estat espanyol amb una projecció de doblar les vendes aquest 2012.

A finals de l'any passat, Amazon va aterrar a l'Estat i va posar a la venda el seu lector de llibres electrònics, el Kindle, al territori espanyol. Aquest giny, el preu del qual va dels 99 als 189 euros, permet comprar llibres de la botiga en línia de la companyia.

Altres companyies com Fnac, Casa del Llibre i El Corte Inglés han posat en marxa els "ecosistemes" propis, consistents en un e-reader vinculat a les seves pàgines web de venda.

Segons el director del portal Edi.cat, Enric Faura, ho han fet per intentar "reaccionar davant de la irrupció d'Amazon a Espanya" i són apostes que "encara han d'anar madurant i agafant recorregut", ha opinat.

La potència del gegant Amazon i l'èxit de Kindle als Estats Units fan pensar que el seu estàndard es podria acabar imposant. Al darrere de tot això hi ha "lluites empresarials importants per imposar uns determinats estàndards".

E-readers o tauleta tàctil?

Els experts apunten que els e-readers estan pensats per llegir llibres com poden ser una novel·la o un assaig. No obstant això, consideren que les tauletes tàctils són més bones per visualitzar continguts multimèdia, com poden ser revistes o diaris.








Anar al contingut