Es dispara l'ajuda alimentària de Creu Roja i també les donacions i el voluntariat

181.000 famílies necessiten menjar per als àpats diaris, el doble de les ateses per la Creu Roja abans de la pandèmia

Actualitzat

En els dos mesos que portem de pandèmia, s'han doblat el nombre de famílies ateses per la Creu Roja. Ja en són més de 181.000, que necessiten, especialment menjar per als àpats diaris.

Però també ha crescut la solidaritat, individual i col·lectiva, per donar un cop de mà en el que calgui. S'han disparat el nombre de voluntaris i també les donacions, sobretot de producte fresc, el que fa més falta.

A Castelldefels, per exemple, cada dia atenen, amb cita prèvia, 50 dels mil beneficiaris de l'entitat al municipi, la majoria derivats dels serveis socials.

Eva Maria Romero recollint el seu menjar a la Creu Roja de Castelldefels

Eva Maria Romero explica que per culpa del virus molta gent, com ella, no té feina. Carmen Cádiz, que també és beneficiària de Crec Roja diu que no ho té tan malament; "em donen el meu menjar cada quinze dies i no em puc queixar", assegura.

Per donar resposta a tanta necessitat cal augmentar aliances i col·laboracions. L'Escola d'Hostaleria, per exemple, ha cedit les instal·lacions, neveres i congeladors. Des d'aquí el voluntariat prepara les cistelles de producte fresc.


Sergi Pastor, voluntari de la Creu Roja i estudiant de l'escola d'hostaleria, explica que ara no es pot estudiar, i que per aquest motiu s'ha volgut afegir a la causa, aportant ajuda, i així formar part de la Creu Roja.

Com el Sergi, 3.200 joves s'han fet voluntaris de l'entitat arran de la pandèmia. També creixen les donacions de Mercabarna. Empreses com Cultivar utilitzen l'app de la Creu Roja per avisar-los quan tenen excedents.

Severiano Gonzalo Arenas, responsable del magatzem Cultivar Mercabarna, explica que fa anys que treballa amb la Creu Roja de Castelldefels i intenten sempre col·laborar per ajudar la gent més necessitada.

"Quan tenim un producte de maduresa avançada i preu més baix del normal intentem col·laborar i donar-lo a la Creu Roja i al Banc d'Aliments."


Manuel Jerez, coordinador territorial de la Creu Roja, diu que tenen altres col·laboracions; "aquesta és una d'elles --diu--, ara mateix tenim més de 200 col·laboracions empresarials a tot Catalunya"

En paral·lel a aquest pla d'emergència, l'entitat ja treballa per la recuperació integral de les famílies més vulnerables per als pròxims set mesos.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut