Es dispara la demanda de professionals per a empreses tecnològiques
Cablejat d'un servidor informàtic

Es dispara la demanda de professionals per a empreses tecnològiques

Les empreses TIC diuen que trobar treballadors qualificats és el seu principal problema, i ofereixen contractes indefinits i salaris superiors a la mitjana

Actualitzat

La demanda de professionals de noves tecnologies ha augmentat un 40% en l'últim any a Catalunya, però no hi ha prou professionals per donar-hi resposta.

L'oferta només ha crescut un 7% en el mateix període. És una de les conclusions del baròmetre sobre les TIC que elabora el Cercle Tecnològic de Catalunya, a través d'enquestes a més de 1.000 empreses del sector digital i de les noves tecnologies.

 

 

L'escassetat de professionals obliga les empreses a competir per talent, i això significa oferir contractes indefinits i apujar els salaris que ofereixen. De fet, es calcula que el sector paga sous un 20% superiors a la mitjana, en el cas de Barcelona. L'índex d'atur en el sector de les anomenades TIC també és significativament més baix que la mitjana.

Més de 15.000 empreses

Segons les xifres del baròmetre del 2018, a Catalunya hi ha 15.757 empreses tecnològiques, un 4,5% més que l'any anterior. Donen feina a més de 100.000 persones, de les quals més de la meitat -gairebé 60.000- treballen a l'àrea metropolitana de Barcelona.

 

 

Atreure i retenir talent

Segons el president del Cercle Tecnològic, Jordi William Carnes, el sector de les TIC "necessita talent". I això vol dir atreure joves professionals però també evitar que marxin a treballar a l'estranger, on els salaris -en el cas d'Amsterdam o Londres- són significativament més alts que aquí.

La falta de personal qualificat s'ha convertit en la principal preocupació de les empreses consultades, per damunt d'altres qüestions com les infraestructures.

Més formació

Per la seva banda, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha anunciat que el govern aprovarà aviat un pla per impulsar a les escoles les assignatures STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), i també mesures per ajudar persones parades a formar-se en aquest àmbit.

 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut