Es dispara la demanda de lletres del Tresor i el seu rendiment baixa al 2,8%

Les lletres a 1 any rendien fins ara al 2,9%, però la subhasta d'aquest dimarts n'ha rebaixat els rendiments

Jordina MolasActualitzat

L'interès que ha despertat invertir en lletres del Tresor s'ha confirmat aquest dimarts amb una nova subhasta, amb una demanda molt superior a l'oferta. Els estalviadors busquen trobar més rendiments per als seus estalvis i això ha fet créixer la demanda de deute públic. 

S'han adjudicat lletres a 12 mesos per un valor de 4.000 milions d'euros a un interès del 2,839%. És lleugerament per sota del que rendien les lletres a 1 any fins ara, que era del 2,983%, però encara molt superior als rendiments que es poden obtenir amb els dipòsits a termini.

També s'ha fet una subhasta de lletres a 6 mesos: s'han assignat 1.000 milions d'euros a un interès més alt, del 2,675% .

En els dos casos s'ha superat l'oferta: s'han acabat adjudicant 5.000 milions d'euros i la demanda global ha sigut de més del doble.

La rendibilitat que ofereixen les lletres és molt atractiva per als petits estalviadors i això s'ha traduït en cues davant les seus del Banc d'Espanya a Barcelona i a Madrid per comprar deute públic. També hi ha hagut problemes a la pàgina web, on també es poden comprar online.
 

Cita prèvia a partir de dimarts

Segons fonts del Tresor, la setmana passada hi va haver sol·licituds per un import de 300 milions d'euros i la web va rebre uns 5 milions de visites només dijous passat, mentre que a principis de gener rebia unes 800.000 visites al dia.

A partir d'aquest dimarts, es volen evitar les cues i s'haurà de demanar cita prèvia per poder comprar lletres al Banc d'Espanya. Si no, es poden comprar a través de la web del Tresor. També hi ha l'opció que siguin els bancs o les agències de valors els que s'ocupin de tot el procés, que té un cost per al client. 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaHipotequesBanca
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut