Simulació de vol, una de les pràctiques abans de ser pilot d'avió
Simulació de vol, una de les pràctiques abans de ser pilot d'avió
El Prat de Llobregat

La contractació de pilots i tripulants d'avió aixeca el vol

L'aparició de noves aerolínies i més rutes fa que es posicionin com a professions de futur

Cristina HerranzActualitzat

La indústria aèria necessitarà incorporar a tot el món més de 255.000 nous pilots durant la pròxima dècada. Així ho preveu un informe que s'ha presentat al Saló Internacional de l'Aviació que es fa a París.

La necessitat de professionals en aquest sector ja s'està notant amb força a Catalunya. A l'aeroport del Prat, l'activitat és molt intensa i les aerolínies ja han contractat més personal per l'inici, aquest estiu, de noves rutes de llarg recorregut.

Les escoles i centres d'entrenament han notat també un increment de la demanda. Els alumnes de tripulant de cabina han de tenir aprovat un curs que poden fer en un centre d'entrenament al Prat de Llobregat. Des que va obrir, fa cinc anys, ja ha format 8.000 pilots i 15.000 tripulants.

Alicia Rial, instructora de seguretat a cabina: "És una professió que està ara a l'alça, amb molta entrada de gent, amb moltes oportunitats, realment la carrera té moltes sortides."

Paloma Gavaldà, alumna: "Jo penso que sí que trobaré feina. Penso que la gent no deixa de viatjar i que és un sector en què sempre està movent-se gent i contractant-se gent."

En els últims mesos, la situació laboral del sector s'ha capgirat. Si durant la crisi una part important se'n va anar a l'atur, ara, l'aparició de noves aerolínies i de més rutes al Prat ha fet necessari contractar més professionals.

La "low-cost" Norwegian ha passat de 175 empleats el 2016 a 420 aquest estiu. Iberia també ha reforçat plantilla, per donar servei a Level, on treballen 250 persones. També han ampliat personal altres aerolínies que volen des del Prat, com Vueling, Ryanair, Lufthansa i EasyJet. Un increment de contractació que també s'ha donat arreu del món.

El sector de l'aviació comercial es reivindica com una de les professions de futur. A tot el món, calcula que en els pròxims 20 anys necessitarà més d'un milió i mig de professionals. Això es tradueix en 20.000 pilots i 40.000 auxiliars de vol cada any.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut