Cabrera de Mar

Es descarta la meningitis en el cas de la nena morta després de ser visitada per dos metges

Jéssica Urizar, la nena basca d'onze anys que va morir divendres mentre estava de colònies a Cabrera de Mar, no va perdre la vida a causa d'una meningitis, com s'havia especulat inicialment. Així ho revela un informe preliminar de l'autòpsia, segons el Departament de Salut de la Generalitat. Encara s'està a l'espera, doncs, dels resultats definitius que determinin les causes exactes de la mort. El cas és que la nena es va trobar malament i va morir després que la visitessin dos metges.

Actualitzat

A poc a poc es van coneixent més detalls de la mort de Jéssica Urizar a l'alberg de Cabrera de Mar on passava uns dies de colònies amb 45 nens més. Tal com ja se sabia, dijous van anar d'excursió a Montserrat i es va començar a trobar malament. Tenia vòmits i un dolor intens a l'estómac. Per això es va decidir portar-la al servei mèdic del monestir, i no a l'ambulatori d'Olesa de Montserrat com s'havia dit en un principi.

El malestar no va desaparèixer i a la tarda la van dur un altre cop al metge. Aquesta vegada al CAP de Vilassar de Mar. Presentava un quadre de vòmits i tos i no tenia febre. Es va practicar a la nena una exploració respiratòria i abdominal que va resultar normal i se li va diagnosticar una gastroenteritis viral. Se li va recomanar dieta i un xarop pediàtric i la van deixar tornar a l'alberg.

La situació va empitjorar durant la nit i quan el servei d'emergències mèdiques va arribar a la casa ja no es va poder fer res per salvar-li la vida.


Ara s'està a l'espera del resultat de l'autòpsia, que ha d'aclarir les causes exactes de la mort, però, d'entrada, s'ha descartat que es tracti d'un cas de meningitis. De fet, com a mesura de prevenció, la resta de nens i nenes que es trobaven a l'alberg havien començat a rebre un tractament amb antibiòtics per si la causa de la mort hagués estat aquesta.

Les restes de Jéssica Urizar han sortit a primera hora d'aquesta tarda del tanatori de Mataró amb destinació al País Basc. La intenció dels familiars és que la víctima sigui enterrada aquest mateix diumenge.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut