Encara hi ha restriccions a 29 comarques per alt risc d'incendi (ACN)

Desactivada l'alerta màxima per incendis, que permet reobrir vuit parcs naturals

Es desactiva el nivell 3 del Pla Alfa però es manté l'alerta per risc alt d'incendis

RedaccióActualitzat

Aquesta mitjanit el govern desactiva el nivell 3 del Pla Alfa i es passa al nivell 2 a 29 comarques. D'aquesta manera, decauran les restriccions que tenien aquest cap de setmana 249 municipis de 23 comarques de Catalunya i que han prohibit les activitats de risc d'incendi forestal.

El nivell 2 correspon a un risc alt o molt alt d'incendi i és menys restrictiu, tot i que continuen prohibides algunes de les activitats amb risc. En qualsevol cas, els Agents Rurals demanen prudència i no abaixar la guàrdia.

 

En el nivell 2 queden regulades o suspeses la major part d'activitats amb risc d'incendi forestal autoritzades, com ara crema de restes vegetals, barbacoes, focs d'esbarjo, ús de fogonets de gas, pirotècnia o castells de focs.

Reobren vuit parcs naturals

Amb la desactivació del nivell 3 es podrà tornar a entrar als vuit parcs naturals que aquest cap de setmana estaven tancats per l'alt risc d'incendi i les elevades temperatures; es tracta dels parcs de la Serra de Montsant, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Garraf-Foix, Serra del Montmell, Muntanyes de Prades, Serres de Cardó-el Boix i Vandellòs-Tivissa.

A partir d'aquest dilluns també es tornarà a permetre l'acampada, els treballs forestals i la caça, que havien quedat prohibits amb l'activació del nivell màxim del Pla Alfa.


Millora de les condicions meteorològiques

La desactivació del nivell 3 es fa per la baixada de les temperatures, la pujada de la humitat relativa amb l'entrada de vent de marinada i la previsió de pluges.

En alguns punts de Catalunya ja ha plogut amb intensitat en les últimes hores i el Servei Meteorològic de Catalunya té activat un avís de situació de perill per intensitat de pluja fins a aquest dilluns, amb afectació local, sobretot a les comarques del nord-est.

L'activació del Pla Alfa 3, que va començar divendres a 44 municipis i es va estendre dissabte a 249, ha estat el segon dispositiu més important d'aquest estiu per l'alt risc d'incendi després del de mitjans de juliol, que va afectar 357 municipis de 27 comarques.

Aquella va ser l'activació més gran del nivell 3 del Pla Alfa que els Agents Rurals han fet fins ara. El nivell 3 d'aquest pla operatiu s'ha activat quatre vegades aquest estiu (una al juny, dues al juliol i ara). En total, ha estat activat 22 dies.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut