Façana de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa (Google maps)

L'Hospital de Manresa es fa enrere i no demanarà certificat Covid als acompanyants

La Fundació Althaia, que gestiona l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, admet que no es possible fer-ho per motius legals

RedaccióActualitzat

La fundació privada Althaia, que gestiona l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, s'ha fet enrere i no demanarà el passaport Covid –tal com va anunciar aquest dijous– als acompanyants dels pacients hospitalitzats. Han admès que legalment això no es pot fer i demanen disculpes per les confusions que s'hagin pogut generar.

També aclareixen que l'únic que fan és recomanar a les visites que es vacunin, i que ho fan des d'un punt de vista pedagògic i no pas restrictiu.

La fundació va argumentar que la millora de la situació epidemiològica en general, i la de l'hospital en concret, permetia passar a la fase 2 pel que fa a la normativa d'accessibilitat i utilitzar el passaport Covid com a eina per reduir el risc de contagis intrahospitalaris.

La intenció de l'hospital era que les persones no vacunades també poguessin accedir a l'hospital com a acompanyants si presentaven una prova d'antigen ràpid o una PCR feta les últimes 72 hores. A més, preveia deixar passar les persones que acreditessin haver passat la Covid els últims 6 mesos, perquè es consideren immunitzades.

Altres hospitals consultats han afirmat que mai s'han plantejat demanar el passaport Covid als acompanyants de malalts ingressats. Són l'Hospital de Berga, el de Granollers, Vall d'Hebron, Bellvitge o l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès.

ARXIVAT A:
SalutCovid-19Coronavirus Vacunes
Anar al contingut