Els AirPods robats i recuperats

Es deixa els AirPods a l'avió i els rastreja fins a descobrir el lladre 12 dies després

L'Alisabeth Hayden va trobar els auriculars d'Apple a casa d'un treballador de l'aeroport de San Francisco

Alisabeth Hayden ha demostrat tenir perseverança i capacitats de detectiu, cosa que li ha permès recuperar els auriculars que li havien pres i deixar en evidència un treballador de l'Aeroport Internacional de San Francisco. Eren uns AirPods, els microauriculars d'Apple, que valen més de 200 euros.

Acabava d'arribar a l'aeroport, des de Tòquio, i al moment de sortir de l'avió es va adonar que s'havia deixat la jaqueta al seient, a la part del darrere. L'hostessa no li va permetre tornar per agafar-la i l'hi va portar ella mateixa poc després. Amb la jaqueta recuperada, va anar cap al següent avió, cap a Seattle.

"Un nen cridava al meu costat i vaig pensar: 'Sort que tinc els AirPods'", ha explicat Alisabeth Hayden a la cadena CNN. Però s'equivocava, perquè "les butxaques estaven obertes i els AirPods no hi eren". Era una jaqueta texana i els havia deixat en una de les butxaquetes del pit. A l'altra hi tenia uns quants iens.
 

El recorregut dels AirPods

Quan ja volava cap a Seattle, va fer l'únic que podia fer: va rastrejar els auriculars amb l'aplicació "Find My" d'Apple i va veure que eren a l'aeroport de San Francisco i que s'estaven movent. Va passar el vol seguint-los i fent captures de pantalla i va continuar fent-ne el seguiment quan ja va arribar a casa.

De seguida va pensar que no els tenia un passatger perquè els auriculars apareixien a la zona de càrrega, en un lloc anomenat "United Cargo". Després van anar cap a la Terminal 2 i més tard a la Terminal 3, fins que van sortir de l'aeroport i van anar per la Carretera 101, en direcció sud, fins al que semblava una casa a la zona de la badia, on van passar tres dies.

Una captura que mostra els auriculars a la Terminal 3 de l'aeroport (Alisabeth Hayden)

En paral·lel, i ja des de l'avió mateix, intentava recuperar els AirPods enviant missatges a United Airlines, a l'aeroport de San Francisco i a la policia, amb la informació que tenia. Fins i tot va enviar e-mails a empleats i als executius de la companyia, després d'esbrinar quin era el format de les adreces. "Vaig fer servir totes les vies de comunicació possibles", explica, però només aconseguia un "Em sap greu", com a resposta.

Un detectiu de la policia de San Mateo, que treballa a l'aeroport, va ser l'únic que la va ajudar. 

Va comprovar que l'adreça on sortien els auriculars era d'un empleat de l'aeroport, que treballava carregant el menjar als avions. Primer, l'home va negar tenir-hi res a veure, però ho va acabar admetent quan li van mostrar les captures que havia fet la passatgera.

"No era un treballador d'United, sinó un proveïdor", com li va dir la companyia en un correu electrònic.

L'aplicació "Find My" d'Apple va permetre fer el seguiment (Alisabeth Hayden)

Alisabeth Hayden va trigar 12 dies a recuperar els AirPods, encara que "semblava que els haguessin trepitjat". Però va aconseguir el seu objectiu. 

"Jo soc tenaç, però ¿què passa amb la gent que no té temps o que es dona per vençuda", es pregunta Hayden, i afegeix: "A quants els diran: 'Te'ls has deixat, què esperaves?'"

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsInternetAppleTecnologia
Anar al contingut