Barcelona

Es declaren innocents quatre anti-Bolonya jutjats pel desallotjament del rectorat de la UB

Quatre dels sis detinguts durant els disturbis arran del desallotjament d'una cinquantena d'estudiants contraris al Pla Bolonya del rectorat de la Universitat de Barcelona s'han declarat innocents en la primera jornada del judici. Els fets van passar al març i van acabar amb diverses batalles campals, en què es va posar en dubte la contundent actuació dels Mossos d'Esquadra.

Actualitzat
Els quatre estudiants, als quals s'acusa de faltes de desordre públic i lesions als Mossos, han negat haver agredit la policia i, per contra, han acusat els agents d'haver-los colpejat. Els mossos que han declarat, per la seva banda, han afirmat que els estudiants van respondre amb violència al desallotjament.

A l'exterior de la Ciutat de la Justícia, on s'ha celebrat la vista, s'hi han congregat més d'un centenar d'estudiants que han volgut donar suport als acusats i han parodiat les càrregues policials que hi va haver contra els estudiants al març d'aquest any. Entre les desenes de ferits que hi va haver en els incidents hi havia una vintena de periodistes, i precisament en el judici està previst que declarin com a testimonis fotògrafs de mitjans de comunicació que van veure de molt a prop el que va passar.

Aquest és el quart judici en què hi ha estudiants acusats, que s'enfronten a una multa o a treballs per a la comunitat, i arriba després que, fa dues setmanes, es va suspendre el judici previst contra els 53 estudiants que es van tancar a l'edifici central de la UB.
Anar al contingut