Vielha

Es constitueix el Conselh Generau d'Aran i Barrera torna a ser elegit síndic

Carlos Barrera és reelegit síndic amb els set vots de Convergència Democràtica Aranesa, que va guanyar per majoria absoluta les eleccions

RedaccióActualitzat

Carlos Barrera torna a ser el síndic d'Aran. La constitució del nou Conselh Generau i l'elecció del síndic s'han fet aquest dilluns en un acte solemne a la Casa del Senyor d'Arròs, la seu institucional del govern aranès, presidit per la consellera de Governació de la Generalitat, Joana Ortega.

Barrera ha estat elegit amb els vots dels set consellers de Convergència Democràtica Aranesa, i governarà amb majoria absoluta la que serà la seva cinquena legislatura al capdavant del govern aranès. A l'oposició hi seran Unitat d'Aran, amb 5 consellers, i el Partit Renovador d'Arties-Garòs, amb 1.

Dels 13 consellers que formen el nou Conselh Generau, 10 repeteixen de l'anterior govern, i 3 s'estrenen en el càrrec. En aquesta legislatura, hi haurà dues conselleres.

El desplegament de la nova llei d'Aran aprovada pel Parlament de Catalunya al gener i la millora del finançament del govern aranès són les prioritats per als pròxims quatre anys. La llei especial de l'Aran reconeix les peculiaritats històriques i culturals de la vall i millora el finançament, a banda de reconèixer-li el dret de decidir el seu futur.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut