Barcelona

Es compleixen 40 anys de la catàstrofe de Los Rodeos

És l'accident aeri amb més nombre de víctimes mortals de la història de l'aviació: 583 persones hi van perdre la vida

RedaccióActualitzat

És l'accident aeri amb més nombre de víctimes mortals de la història de l'aviació: 583 persones hi van perdre la vida i 61 van sobreviure. Es coneix com l'accident de Los Rodeos el xoc entre dos avions Boeing 747 que hi va haver el 27 de març de 1977 a l'aeroport de Los Rodeos, actualment Tenerife Nord.

 

 

Els avions sinistrats van ser el vol KLM 4805, un xàrter de la línia aèria holandesa KLM que volava des de l'aeroport de Schiphol, a Amsterdam, en direcció a l'aeroport de Gran Canària, i el vol PAA 1736, vol regular de Pan Am, que volava des de l'aeroport Internacional John F. Kennedy, a Nova York, procedent de l'aeroport internacional de Los Angeles, cap a l'aeroport de Gran Canària.

 

 

Però un cúmul de circumstàncies van provocar que els dos Boeing acabessin a Tenerife i impactessin en plena pista de l'aeroport de Los Rodeos.

 

D'aquesta catàstrofe ja fa 40 anys. Aleshores, la investigació va responsabilitzar el pilot de la companyia holandesa KLM del xoc dels avions. El motiu d'aquesta acusació va ser per no respectar les indicacions de la torre de control, tot i que les condicions meteorològiques hi van jugar un paper fonamental.

 

 

Les hores següents a l'accident van ser frenètiques a la pista i als hangars de Los Rodeos. Després d'aquell 27 de març de 1977, els protocols de comunicació a les pistes aeroportuàries de tot el món van canviar.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut