Barcelona

Es comencen a reparar els desperfectes després de les destrosses de la manifestació alternativa de l'1 de Maig

Alguns manifestants van cremar contenidors i mobiliari urbà i van trencar vidres de locals comercials i d'alguna casa particular

RedaccióActualitzat

Després de les destrosses provocades ahir a la tarda per un grup de joves en la manifestació anticapitalista de l'1 de Maig, ara és l'hora de les reparacions i les trucades a les assegurances. L'objectiu dels atacs van ser principalment contenidors i oficines bancàries, però també van rebre els vidres d'altres locals comercials i d'alguna casa particular.

Dins d'un despatx d'advocats, aquest matí encara hi havia la pedra amb què havien trencat els vidres. Els advocats feien arribar les seves queixes i declaraven que trencar vidres no té cap sentit. Per ells, els que van fer les destrosses són uns delinqüents. En alguns casos, per cometre els atacs es van utilitzar martells. La policia en va intervenir uns quants, i també material inflamable.

Qui va convocar la manifestació

De fet, a la manifestació hi van participar gran varietat d'associacions i sindicats amb un lema en comú: l'anticapitalisme. La manifestació la convocaven quatre organitzacions sindicals que havien arribat a l'acord de la desobediència pacífica però sense incidents. És a dir, no trencar vidres ni cremar contenidors. De fet, aquests grups consideren que els actes vandàlics perjudiquen la seva imatge i és contraproduent per a alguns dels seus components, com els "sense papers", ja que participar en actes d'aquests tipus els poden suposar molts més problemes.

També cal dir que hi ha algunes organitzacions que no han condemnat els fets. Per exemple, la Coordinadora Obrera Sindical, que ha declarat que no criminalitzen cap actuació de les que es van fer ahir a la manifestació encara que ells no hi van participar.

Llibertat amb càrrecs per als quatre detinguts

Les quatre persones que aquest dijous, Dia del Treballador, van ser detingudes per haver participat en una manifestació alternativa a Barcelona ja han estat posades en llibertat amb càrrecs. El jutge els ha imputat danys i desordres públics.

Els Mossos i la Guàrdia Urbana els van detenir al final de la manifestació als passejos de Colom i d'Isabel II perquè havien cremat contenidors i mobiliari urbà i havien trencat vidres d'entitats bancàries.

L'Ajuntament xifra en 17.000 euros els desperfectes causats al mobiliari urbà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut