Busquen el Billy Elliot català

Comencen les proves de selecció per escollir nens que formaran part del planter del musical, que es representa a Madrid

RedaccióActualitzat

Els productors del musical Billy Elliot volen fer una escola a Barcelona per formar joves intèrprets. Aquest diumenge han fet les proves de selecció per escollir nens d'entre 9 i 13 anys, als quals becaran perquè durant un any i mig puguin estudiar dansa, cant i interpretació. L'objectiu: servir de planter per al musical que ara s'està representant a Madrid.

40 són els nens que aspiren a emular Billy Elliot, o, si més no, actuar al musical. L'escola que obrirà aquesta primavera a Barcelona. Abans, però, han hagut d'empassar-se els nervis i demostrar qualitats en interpretació, cant, i, sobretot, dansa.

 

 

N'hi ha amb més experiència que d'altres i amb més o menys desimboltura. Cadascun s'han plantat davant d'un jurat al qual -en alguns casos- ha deixat literalment amb la boca oberta. Tal com explica la directora resident del musical "Billy Elliot", Maite Pérez Astorga, la tasca del jurat de selecció recau en intuir el talent dels petits artistes.

"Sobretot aquella cosa que intueixes en aquell nen que està al teu davant que hi ha un petit animalet escènic. Al final, el que nosaltres intentarem fer després, és impulsar aquest talent."

 

 


Autoexigència dels mateixos nens

A fora, els esperen els seus familiars. Molts d'ells també comparteixen els mateixos nervis que els joves. Però un cop feta la prova, és hora de felicitacions i de comentar com els ha anat.

Pérez Astoga explica el nivell d'autoexigència dels mateixos participants, que s'ha de tenir en compte que no deixen de ser nens.

"El nivell d'autoexigència que tenen els nens és una cosa que també intentem calmar i cuidar, perquè ells són molt perfeccionistes i volen fer-ho bé."

En molts casos, els sentiments lligats a aquestes proves de selecció són els més complicats de gestionar en nens, com la pressió, la competència i les ganes de triomfar.

 

ARXIVAT A:
Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut