"Es busca cambrer amb prova de Covid superada", la por del coronavirus en el món laboral

Empresaris exigeixen als aspirants a una feina fer-se un test de coronavirus, una pràctica il·legal

Maria Fernández NogueraActualitzat

La por del contagi del coronavirus ja afecta alguns processos de selecció en l'àmbit laboral. D'una banda, cada cop hi ha més persones que busquen feina que publiquen anuncis a Internet destacant que són immunes a la Covid-19 perquè ja l'han passada. Passa sobretot en l'àmbit de les cures. I, d'altra banda, també hi ha empreses que obliguen els candidats a fer-se una prova de coronavirus abans de contractar-los. Una pràctica que no és legal, però que hi ha empresaris que no tenen complexos a aplicar. Argumenten que ho fan per motius de seguretat.

"Es necessita incorporar una persona amb do de gents, seriosa  i sense vicis i la prova de Covid-19 superada". És l'oferta de feina que ha publicat a internet Antoine Michel Sakr, l'amo d'un restaurant del barri barceloní Mantura de Gràcia. Defensa que ho fa per protegir la clientela.

"Fer la prova de coronavirus és un plus per a l'establiment, per al que va a demanar feina i una seguretat per al que ve com a client".

Preguntat per si esperaria que es curés un candidat a cambrer que li encaixi, però doni positiu de la malaltia, Sakr és taxatiu: "No. En buscaria un altre, perquè jo he d'obrir".

"La vida és molt llarga i si ara per la Covid no l'he contractat, quan es curi, si és una persona amb formació professional i voluntat, segur que l'agafen en un altre lloc. Quan es tanca una finestra s'obre una porta"

 

Un anunci que demana la prova de la Covid-19 superada per poder treballar
Un anunci que demana la prova de la Covid-19 superada per poder treballar

I com el d'aquest restaurant, hi ha altres anuncis als portals de cerca de feina on es demana un test de Covid, sobretot a cuidadores i treballadores de la llar. Alguns, però, han estat retirats. És una exigència il·legal que podria suposar una vulneració del dret a la intimitat, tal com recorda Natxo Parra, advocat laboralista del Col·lectiu Ronda:

"Durant els processos de selecció no es pot fer aquest tipus de test. De la mateixa manera que entendríem que és impossible que una empresa pogués demanar als seus treballadors si són portadors del VIH, en aquest cas estem parlant també d'una dada íntima, mèdica i que ha de ser objecte d'especial protecció."

En la mateixa línia del que diuen els advocats, fonts de la inspecció de Treball reafirmen que una empresa no pot obligar un candidat a fer-se un test de coronavirus o posar-li com a condició que hagi passat la malaltia per contractar-lo. Adverteixen que fer-ho és discriminatori i pot comportar sancions d'entre 6.000 i 180.000 euros.

Tot i això, els sindicats de treballadores de la llar denuncien que és una pràctica cada cop més freqüent per part de persones que volen contractar algú per netejar o cuidar una persona a casa seva. També alerten que, en alguns casos, es demana a les candidates que es paguin la prova de la seva butxaca.


"Immune a la Covid", al currículum

Però mentre exigir tests als candidats és il·legal, aquells que busquen feina són lliures de publicitar els seus serveis com vulguin. I cada cop són més les persones que s'anuncien a internet destacant que ja han passat la Covid-19 i que tenen certificats mèdics que ho proven. És el cas de la Rayza Mathews Viñas i l'Angie Stephany Ponce Castro. Totes dues aspiren a treballar com a cuidadores de persones grans.

Mathews explica que totes les trucades que ha rebut li pregunten si té "algun certificat que provi que jo he superat la Covid-19".

"Ets immune i és un punt favor teu"

Ponce assegura que si li demanen fer-se'n un en una casa on hagi d'anar a treballar se'l faria "sense cap problema": "Jo necessito treballar".

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaPrecarietat laboralCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut