Errors en els resultats de les municipals: guanyadors que perden i perdedors que guanyen

La majoria dels casos detectats són errors en la transmissió de les dades que el ministeri resoldrà els pròxims dies, després que els municipis ho han denunciat

RedaccióActualitzat

En tots els processos electorals es produeixen errors, més o menys importants, però que podrien arribar a afectar de forma significativa algun resultat. I el recompte de les eleccions de diumenge passat no és una excepció.

En la majoria dels casos es tracta d'errades en la transmissió de les dades, que el Ministeri s'encarrega de resoldre tan aviat com es detecten i denuncien.

Però no sempre és tan ràpid, A la Riera de Gaià, aquests dies hi ha un cert rebombori amb els resultats. Una confusió en la publicació de les dades oficials dona a l'oposició la primera posició, com explica l'alcaldable Joan Carles Torras:

"La gent et truca, et felicita, després et diuen que no, perquè han vist que està malament... al final, el resultat ha estat un 7 a 2, set nosaltres i dos ERC."

El Ministeri d'Interior dona a Tots Fem Riera Compromís Municipal, la llista de Junts, 4 regidors, i 5 a la llista d'Esquerra Republicana. En realitat, Compromís té set regidors i Esquerra, dos. Les actes municipals així ho reflecteixen i l'error no anirà a més perquè tant els candidats com els apoderats ho avalen.

Les dades del Ministeri d'Interior no concorden tampoc amb la realitat a altres municipis. Per exemple, a Vidreres. Interior dona empat entre Compromís Municipal, la marca de Junts, i Acord Municipal, la marca d'Esquerra, i tres regidors a Vox. En realitat, va guanyar Junts i Esquerra va quedar segona força, seguida del PSC. Vox no va sortir.

A Castellserà, a l'Urgell: Interior dona 5 regidors a Junts i 2 a Esquerra Republicana. Els resultats són exactament a la inversa.

Similar situació al Palau d'Anglesola; pel ministeri, han guanyat els 6 regidors del PDeCat i n'atorga 5 a Esquerra. Però diumenge Esquerra va treure 8 regidors i 3 el PDeCat, fet que permetrà als republicans tenir majoria al Consell Comarcal de Pla d'Urgell.

També ha generat confusió el repartiment de les quatre diputacions. Des de la seu dels socialistes, Salvador Illa celebrava diumenge:

"Amb les dades de què disposem, el PSC és el primer partit a les quatre diputacions de Catalunya!"

El primer secretari del PSC ho afirmava en un primer moment basant-se en les fonts oficials, però finalment el PSC només ha guanyat a la Diputació de Barcelona, Junts ho ha fet a la de Lleida i Girona, i Esquerra, a Tarragona.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut