Anàlisi de la nova variant de la Covid detectada al Regne Unit
L'equivocació en les mostres seria només en un laboratori de l'empresa (Reuters)

Error en un laboratori: PCR negatiu a 43.000 persones amb Covid al Regne Unit

Els testos d'antígens previs havien donat positiu, però les PCR van determinar falsos negatius en tots els casos

Donar positiu en un test d'antígens i posteriorment ser negatiu en una prova PCR però per equivocació. Això és el que ha passat a 43.000 persones al Regne Unit després de fer-se els testos de la Covid en un laboratori de l'empresa Immensa Health Clinic a la ciutat de Wolverhampton.

El laboratori ja ha estat clausurat per les autoritats sanitàries britàniques, que han explicat que els resultats erronis són de mostres que es van processar entre el 8 de setembre i el 12 d'octubre procedents en gran part del sud-oest d'Anglaterra i de Gal·les.

L'Agència de Seguretat Sanitària ha detallat que es tracta d'un "incident aïllat atribuït a un sol laboratori", i que l'empresa en qüestió té una xarxa molt més àmplia de laboratoris arreu del país, en què es processen gairebé un milió de PCR al dia.

L'equivocació comportaria que milers de persones infectades de coronavirus no haurien fet quarantena i, per tant, hauria provocat molts més contagis.

La BBC recull algun dels afectats, com Graham Loader, de Newbury, que explica que ell i la seva família van donar positiu als antígens i que, per corroborar-ho, van fer-se la PCR. Amb el resultat negatiu, van pensar que el test ràpid havia fallat i que potser havia detectat símptomes d'un constipat. Van continuar fent vida normal.

Els casos de Covid al Regne Unit han augmentat les últimes setmanes, amb 45.066 nous positius entre aquest dimecres i dijous, un 13% més que la setmana passada i un 9% més de mortalitat.

Els casos de Covid al Regne Unit, a l'alça
Els casos de Covid al Regne Unit, a l'alça (Reuters/Henry Nicholls)
ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Regne Unit
Anar al contingut