Madrid

Errejón serà candidat de Podem a Madrid i dona pas a Montero com a portaveu al Congrés

El sector errejonista fa un pas al costat obligat després de la derrota davant el sector liderat per Pablo Iglesias a Vistalegre II

RedaccióActualitzat

Irene Montero, fins ara portaveu adjunta i cap de gabinet de Pablo Iglesias, serà la substituta d'Íñigo Errejón com a portaveu del grup parlamentari de Podem al Congrés.

El fins ara número 2 de Podem, Íñigo Errejón, podria ser el candidat de la formació morada a la presidència de la Comunitat de Madrid en les eleccions autonòmiques que es faran el 2019, si decideix donar el pas d'optar a les primàries del partit per escollir candidat. 

Iglesias no ha volgut confirmar si Errejón ha decidit ja optar a la candidatura, però ha dit que seria un bon candidat:

"Íñigo és un candidat guanyador allà on es presenti. Tant de bo faci l'aposta d'encapçalar una candidatura i guanyar unes primàries per després guanyar la Comunitat de Madrid".

El secretari general de Podem s'ha mostrat "molt content per l'enorme suport" que ha rebut el nou consell de coordinació, el nou "govern a l'ombra" de la formació i per haver pogut materialitzar "l'ordre d'unitat" dels inscrits a l'assemblea Vistalegre II.  

Els efectes de Vistalegre II

Aquest dissabte s'ha reunit per primera vegada el renovat Consell Ciutadà de Podem a Madrid, després que la setmana passada el congrés de la formació Vistalegre II va reforçar el lideratge de Pablo Iglesias davant Errejón.

Íñigo Errejón ha perdut poder dins l'estructura de Podem perquè no només deixarà de ser el portaveu de la formació morada al Congrés, sinó que s'elimina la Secretaria Política que ocupava. El Consell Ciutadà d'aquest dissabte ha eliminat aquesta secretaria, clau en l'estructura interna de Podem. En la nova executiva, Errejón ocuparà la nova secretaria d'Anàlisi Estratègica i Canvi Polític

Els canvis a l'executiva de Podem s'han fet "de mutu acord", segon ha dit Íñigo Errejón, que ha rebutjat la proposta de ser portaveu adjunt, el càrrec que fins ara ocupava Irene Montero.

La nova executiva

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha dissenyat una Executiva formada per 14 persones, de les quals 10 són integrants de la llista que va presentar a Vistalegre II. Els altres són Íñigo Errejón, dos dels seus afins i l'anticapitalista Miguel Urbán. 

El Consell Ciutadà de Podem ha elegit per unanimitat els membres de la seva direcció on Errejón mantindrà una secretaria, la d'Anàlisi Estratègic i Canvi Polític. Aquest consell de coordinació també comptarà, al costat de Pablo Iglesias amb Rafa Mayoral com a secretari de relacions amb la Societat Civil i moviment popular; Pablo Bustinduy, com a secretari internacional i Pablo Echenique com a secretari d'organització, que compartirà la funció de portaveu amb Noelia Vera, nova secretària de participació.

A la nova direcció desapareix la secretaria Política que ocupava Errejón i se n'han creat algunes de noves, com la de Relacions Europees, que ocuparà Miguel Urbán, la d'Acció al Congrés, que ocuparà Irene Montero, i la de Plurinacionalitat i Diversitat Territorial, que assumeix la canària Maria Pita. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut