Íñigo Errejón al plató del "Preguntes Freqüents" de TV3
Íñigo Errejón al plató del "Preguntes Freqüents" de TV3

Errejón: "No acompanyaríem Pedro Sánchez en una aplicació de l'article 155"

RedaccióActualitzat

El cap de llista de Més País, Íñigo Errejón, ha carregat contra Pedro Sánchez per aferrar-se a l'amenaça del 155. En una entrevista al programa "Preguntes freqüents", Errejón n'ha posat en dubte la utilitat però ha afirmat que el candidat socialista és l'opció menys dolenta i que per això està disposat a donar-li suport.

El líder de Més País assegura que es vol fer servir el 155 com una fórmula màgica:

"Últimament es fa servir l'article 155 com si fos un 'abaracadabdra'. Apliques el 155 i l'endemà què?"

L'opció de govern per Errejón continua sent, però, un pacte amb els socialiates:

"Crec que cal un cert sentit de sensatesa o de pragmatisme per assolir un govern. Potser no el govern que ens agradaria però el millor dels possibles. Per un cert maximalisme o per posar els interessos de les sigles per davant dels de la gent estem en una situació de bloqueig"

Errejon assegura que el bloqueig polític és dolent i no passa factura als partits. Alerta que davant la possible arribada d'una nova crisi econòmica, caldrà que l'administració i els polítics es posin a treballar:

"El bloqueig polític a Espanya el provoquen els partits polítics però no el paguen ells. El paguen els qui més necessiten les institucions, la gent que va pagar l'última crisi i que, ara, sembla que a les portes de la propera està en les mateixes condicions de desprotecció"

Sopre les negociacions per constituir un nou govern espanyol, Errejón apunta que a Colau "li hauria agradat anar més enllà". Diu que va ser molt pragmàtica per aconseguir l'ajuntament, però que després no l'ha aplicat a Espanya: "Suposo que hi ha algú que no l'ha deixat".

 

 

Amnistia, indult i protestes

Sobre la sentència, Errejon no s'ha mullat sobre la resposta política que s'ha de donar a una eventual sentència condemnatòria al judici del procés. "S'ha de buscar la fórmula més pragmàtica i que sigui més possible", ha respost el líder de Més País en preguntar-li si és més partidari de l'amnistia o de l'indult

Errejón diu que no s'ha tancat a cap fórmula, però ha rebutjat quedar-se només "amb criteris de legitimitat, sinó de possibilitat".

"Potser ens hem passat amb l'èpica. Hem de seure i intentar arribar a solucions el més de consens possibles"

Errejón ha recordat que si l'ordenament constitucional espanyol permet l'indult és perquè entén que per sobre del càstig hi pot haver interessos generals. "I a mi em sembla que hi ha un interès general per sobre: la convivència, a Catalunya i amb la resta d'Espanya", diu

Sobre una resposta a la sentència, Errejón considera legítima la protesta no violenta per la sentència:

Errejon també ha explicat les seves paraules, abans de les eleccions municipials, quan va afirmar que la situació dels presos polítics "li quedava molt lluny":

 

El referèndum com a sortida

Errejón assegura que el seu nou partit defensa la celebració d'un referèndum a Catalunya. Tot i això, apunta que caldria posar a votació una solució amb "un consens ampli" i que sigui "millor que l'anterior":

 

ARXIVAT A:
Més PaísEleccions generals 2019-10NÍñigo ErrejónArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut