Errejón: "No acompanyaríem Pedro Sánchez en una aplicació de l'article 155"
Errejón: "No acompanyaríem Pedro Sánchez en una aplicació de l'article 155"

Errejón: "No acompanyaríem Pedro Sánchez en una aplicació de l'article 155"

Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions generals 2019-10N
Íñigo Errejón al plató del "Preguntes Freqüents" de TV3
Íñigo Errejón al plató del "Preguntes Freqüents" de TV3

El cap de llista de Més País, Íñigo Errejón, ha carregat contra Pedro Sánchez per aferrar-se a l'amenaça del 155. En una entrevista al programa "Preguntes freqüents", Errejón n'ha posat en dubte la utilitat però ha afirmat que el candidat socialista és l'opció menys dolenta i que per això està disposat a donar-li suport.

El líder de Més País assegura que es vol fer servir el 155 com una fórmula màgica:

"Últimament es fa servir l'article 155 com si fos un 'abaracadabdra'. Apliques el 155 i l'endemà què?"

L'opció de govern per Errejón continua sent, però, un pacte amb els socialiates:

"Crec que cal un cert sentit de sensatesa o de pragmatisme per assolir un govern. Potser no el govern que ens agradaria però el millor dels possibles. Per un cert maximalisme o per posar els interessos de les sigles per davant dels de la gent estem en una situació de bloqueig"

Errejon assegura que el bloqueig polític és dolent i no passa factura als partits. Alerta que davant la possible arribada d'una nova crisi econòmica, caldrà que l'administració i els polítics es posin a treballar:

"El bloqueig polític a Espanya el provoquen els partits polítics però no el paguen ells. El paguen els qui més necessiten les institucions, la gent que va pagar l'última crisi i que, ara, sembla que a les portes de la propera està en les mateixes condicions de desprotecció"

Sopre les negociacions per constituir un nou govern espanyol, Errejón apunta que a Colau "li hauria agradat anar més enllà". Diu que va ser molt pragmàtica per aconseguir l'ajuntament, però que després no l'ha aplicat a Espanya: "Suposo que hi ha algú que no l'ha deixat".

 

 

Amnistia, indult i protestes

Sobre la sentència, Errejon no s'ha mullat sobre la resposta política que s'ha de donar a una eventual sentència condemnatòria al judici del procés. "S'ha de buscar la fórmula més pragmàtica i que sigui més possible", ha respost el líder de Més País en preguntar-li si és més partidari de l'amnistia o de l'indult

Errejón diu que no s'ha tancat a cap fórmula, però ha rebutjat quedar-se només "amb criteris de legitimitat, sinó de possibilitat".

"Potser ens hem passat amb l'èpica. Hem de seure i intentar arribar a solucions el més de consens possibles"

Errejón ha recordat que si l'ordenament constitucional espanyol permet l'indult és perquè entén que per sobre del càstig hi pot haver interessos generals. "I a mi em sembla que hi ha un interès general per sobre: la convivència, a Catalunya i amb la resta d'Espanya", diu

Sobre una resposta a la sentència, Errejón considera legítima la protesta no violenta per la sentència:

Errejon també ha explicat les seves paraules, abans de les eleccions municipials, quan va afirmar que la situació dels presos polítics "li quedava molt lluny":

 

El referèndum com a sortida

Errejón assegura que el seu nou partit defensa la celebració d'un referèndum a Catalunya. Tot i això, apunta que caldria posar a votació una solució amb "un consens ampli" i que sigui "millor que l'anterior":

 

ARXIVAT A:
Més País Eleccions generals 2019-10N Íñigo Errejón Article 155

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut