El portaveu parlamentari de Podem, Íñigo Errejón, aquest dimarts al Congrés (EFE)
El portaveu parlamentari de Podem, Íñigo Errejón, aquest dimarts al Congrés (EFE)
Madrid

Errejón insisteix que l'aposta de Podem és un govern "a la valenciana" amb suport o abstenció de C's

El portaveu parlamentari de Podem no valora la possibilitat d'un govern de coalició amb el PSOE i C's perquè encara no han rebut cap proposta per part de Sánchez

Actualitzat

El portaveu parlamentari de Podem, Íñigo Errejón, s'ha escudat en el fet que no han rebut cap proposta del PSOE per no avaluar la possibilitat d'entrar en un executiu de coalició que també inclogui Ciutadans, com aquest dimarts ha proposat el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez:

"No hem rebut cap proposta del PSOE, quan la rebem la valorarem"

El "número dos" de la formació morada ha recordat que "no tot és compatible a la vegada" i ha assenyalat que el proper govern ha de ser "coherent", sense posicions antagòniques com les que mantenen Podem i Ciutadans en matèria de fiscalitat o polítiques laborals. Al seu compte de Twitter, Errejón ha insistit que Podem aposta per un "govern a la valenciana" format per les forces d'esquerra. En aquest cas, la formació liderada per Pablo Iglesias no veu malament que Ciutadans doni suport o s'abstingui davant d'aquesta opció.

El "número dos" de Podem considera "un avenç" que Sánchez assumeixi que el nou govern ha de ser de coalició i no ha descartat la possibilitat. No osbtant, ha reafirmat que el seu partit continua negant-se de manera "unànime" a donar un "xec en blanc" a l'acord entre el PSOE i Ciutadans.

Errejón confia que la reunió que mantindran aquest dimecres els líders de PSOE i Podem, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, serveixi per consolidar la idea que "l'única suma" per al "canvi" implica Podem i els socialistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut