Errejón escoltant atentament el seu líder (Reuters)
Errejón escoltant atentament el seu líder (Reuters)
Madrid

Errejón creu que l'aliança amb IU "no ha funcionat" i que caldrà "avaluar-la"

Aquesta opinió del número dos de Podem contrasta amb la de Pablo Iglesias, que considera que la confluència amb Esquerra Unida va ser un encert i que els resultats haurien estat pitjors sense l'acord

RedaccióActualitzat

Diferències de parers entre els dos màxims responsables de Podem sobre els resultats de l'aliança entre la seva formació i Esquerra Unida. El número dos i secretari Polític de Podem, Íñigo Errejón, considera que anar plegats a les eleccions generals de diumenge "no ha funcionat" i que això ha contribuït a la pèrdua de vots. Per aquesta raó, Errejón aposta per "avaluar" la seva continuïtat. Una posició que contrasta amb la del líder de la formació, Pablo Iglesias, que creu que la confluència va ser "un encert" sense la qual els resultats de les dues forces haurien estat "pitjors".

El número dos de Podem ha explicat, en una entrevista TVE, que "és prou constatable, amb les xifres a la mà, que dos més dos han sumat menys". Íñigo Errejón assumeix, però, la seva part de responsabilitat per la decisió de concórrer junts, ja que la decisió es va prendre "col·lectivament" per part de la direcció.

Iglesias opina que l'aliança servirà, a més, per "construir un bloc històric", un objectiu que Errejón també qüestiona. "Caldrà avaluar" la seva reedició en pròximes cites electorals, apunta el secretari Polític de Podem, que ha afegit: "Cal evitar quedar atrapats en etiquetes més estretes". I ha admès que en aquesta campanya "potser" no han estat "prou útils" per no caure en això.

Anar al contingut