Un de cada deu nens és víctima del treball infantil al món

Erradicar el treball infantil el 2025: nou objectiu de les Nacions Unides

152 milions de nens treballen al món, la majoria a Àfrica i l'Àsia, en països molt pobres

Actualitzat

Aconseguir erradicar el treball infantil el 2025: és l'objectiu que s'han proposat les Nacions Unides. El treball infantil disminueix constantment, però amb 152 milions de nens que treballen, la majoria a Àfrica i l'Àsia, aquesta fita serà difícil de complir.

Segons les dades de l'Unicef, un de cada deu nens és víctima del treball infantil. Un de cada cinc a Àfrica.

 

 

Entre els refugiats, com és el cas dels rohingya a Birmània,  a les zones en guerra, com ara Síria, i entre la població immigrant, les xifres augmenten. Disminueixen a l'Àsia en general i a la zona del Pacífic.

L'escolarització obligatòria i apujar l'edat mínima per treballar erradicarien en part el problema. Però, sobretot, l'erradicació de la misèria, que fa que, per a moltes famílies, el treball dels nens sigui imprescindible per sobreviure.

L'Índia bat rècords

A l'Índia hi ha gairebé 4 milions i mig de nens d'entre 5 i 15 anys que treballen en condicions de misèria i explotació. Molts tenen menys de 9 anys. Alguns dormen en un racó de les estacions, d'on els treuen a cops.

 

 

Molts provenen de regions remotes i arriben a Nova Delhi a la recerca d'una oportunitat per sobreviure. Sovint cauen en mans d'empresaris sense escrúpols o són explotats per la mateixa família.

A l'Índia hi ha una legislació estricta contra el treball infantil, però segons l'Unicef la proporció de nens treballadors d'entre 5 i 9 anys ha augmentat gairebé un 25% en els últims 8 anys.

ARXIVAT A:
Drets humans
Anar al contingut