ERO al Banc Sabadell: entre 1.500 i 2.000 treballadors se'n veurien afectats

Segons ha explicat l'entitat, el pla inclourà prejubilacions i anirà acompanyat d'un pla social de recol·locació dels treballadors.

Actualitzat

El Banc Sabadell ha anunciat aquest dilluns la intenció de presentar un nou expedient de regulació que afectaria entre 1.500 i 2.000 treballadors, segons les fonts consultades.

La direcció de l'entitat ha fet arribar un comunicat al comitè d'empresa convocant-lo a una reunió dijous per abordar aquesta nova reestructuració, que afectaria almenys un 15% dels 15.000 treballadors que el banc té actualment.

El nou ERO se sumaria al que ja es va aplicar el primer trimestre de l'any i que va acabar amb la prejubilació de 1.800 treballadors al març.

Després del fracàs de la seva fusió amb el BBVA, el Sabadell ja va presentar, al maig, un pla estratègic amb el qual es preveia reduir costos amb una nova reestructuració, amb tancament d'oficines i retallada de plantilla.

Segons ha explicat l'entitat, el pla inclourà prejubilacions i anirà acompanyat d'un pla social de recol·locació dels treballadors.

Comissions Obreres ja ha afirmat, en un comunicat, que no pensen acceptar cap plantejament d'ero "traumàtic". Consideren que no existeixen raons que justifiquin aquesta retallada de plantilla, després que el banc guanyés el primer semestre 220 milions d'euros, un 51 % més que el mateix període de l'any anterior.

.  

ARXIVAT A:
Banca
Anar al contingut