Captura del blog d'Ernest Maragall
L'article d'Ernest Maragall es titula "Punt i a part".
Barcelona

Ernest Maragall creu que al PSC hi manen els mateixos que abans

L'exconseller i diputat del PSC Ernest Maragall es mostra descontent amb la deriva del partit després de l'últim congrés i reclama crear un corrent crític dins la formació. En un apunt al seu blog, Maragall anima tots els socialistes que no estiguin satisfets amb els resultats del congrés a treballar per fer un partit inequívocament català, amb total sobirania i amb veu i decisió pròpia. I considera que al partit, malgrat la "indiscutible renovació de cares", hi continua manant "la mateixa majoria orgànica que dirigeix l'organització des de fa 20 anys".

RedaccióActualitzat
L'exconseller està disposat, fins i tot, a trencar la disciplina de vot al Parlament i desmarcar-se de la resta del partit per ser coherent amb el que ell defensa.

En l'article, Maragall critica el procés congressual que va acabar amb l'elecció de Pere Navarro com a nou líder del partit. Segons l'exconseller, tot estava precuinat i ha acabat guanyant "la mateixa majoria orgànica" que dirigeix la formació des de fa dues dècades. En aquest sentit, denuncia que hi ha una "continuïtat més o menys disfressada de les persones clau del període anterior", que tenen càrrecs que "els garanteixen la presència i influència en la presa de decisions rellevants".

Maragall assegura que al partit "tot ha canviat per continuar igual" i reivindica la creació d'un PSC "inequívocament català, sobirà sense cap limitació, amb vot-veu-decisió pròpia arreu on sigui present" i "disposat a retornar la preeminència a la democràcia per sobre dels poders financers i les grans corporacions".

Recordem que Ernest Maragall i l'exconsellera Montserrat Tura, adscrits al sector més catalanista del PSC, van quedar fora de la nova direcció socialista comandada per Navarro.

Anar al contingut