Ernest Maragall a "El suplement" de Catalunya Ràdio
Ernest Maragall a "El suplement" de Catalunya Ràdio

Ernest Maragall alerta que investir Puigdemont no hauria de portar al bloqueig

Maragall diu a Catalunya Ràdio que "el país està per sobre de qualsevol persona" i que les decisions s'han de prendre tenint en compte les conseqüències

Actualitzat

El diputat d'Esquerra Republicana Ernest Maragall alerta del risc que pot suposar investir Carles Puigdemont si això representa continuar amb el bloqueig institucional de l'article 155 de la Constitució.

En una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, Maragall ha apostat per preveure les possibles conseqüències, i ha volgut deixar clar que el país està per damunt de qualsevol persona.

"Si la solució que acabem prenent desemboca ràpidament en un bloqueig institucional, per exemple, no serà una bona decisió. Si desemboca en una paralització de la recuperació institucional, o en un eventual cicle de decisions Estat-Generalitat, o en una perspectiva de noves eleccions... aquest país ens està exigint raonablement que comencem a actuar, que comencem a construir la República. Sí que podem dir que el país està per sobre de qualsevol persona.  

I hi ha una altra dada, i és que tenim pressa per alliberar els nostres presoners i també totes les decisions s'han de prendre a la vista d'aquest objectiu."

 

Maragall també s'ha referit al discurs que va pronunciar el dia de la constitució del Parlament com a president de la Mesa d'Edat, i l'ha defensat amb l'argument que no es pot oblidar els diputats que estan absents perquè són a la presó o a Bèlgica.


"Em sembla, estava i estic convençut que cal que no normalitzem, no naturalitzem la situació que estem vivint, la que estan vivint especialment els que són a la presó o a l'exili. A mi em semblava que s'havia de posar de relleu el moment que estem vivint i per què l'estem vivint."

Maragall ha acusat l'Estat d'aplicar la política de la derrota en lloc de buscar la mà estesa.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155InvestiduraEleccions 21D
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut