Barcelona

Ernest Maragall acusa Ada Colau d'"enganyar": "L'única qüestió és l'alcaldia"

L'alcaldable d'Esquerra ha dit que l'alcaldessa en funcions l'ha "decebut" en les negociacions

Actualitzat

Intervenció molt dura del candidat d'Esquerra, Ernest Maragall, contra l'alcaldessa en funcions i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau. "L'única qüestió és l'alcaldia", ha proclamat l'alcaldable dels republicans.

Quan falten dos dies per al ple d'investidura, tot apunta que Colau continuarà al capdavant del govern municipal gràcies als vots dels comuns, PSC i tres regidors de la plataforma de Valls. La mateixa Colau s'ha mostrat partidària aquest dijous al matí d'un acord amb els socialistes i Maragall l'ha acusat de no estar interessada en la institució, "sinó en l'alcaldia":

"Hem sortit definitivament de dubtes i han caigut totes les caretes, ja no tenim cap altra possible interpretació. Avui hem vist com la senyora Colau deixava de tractar d'enganyar-nos i enganyar tota la ciutadania"

 

"Decebut" amb Colau

L'alcaldable d'Esquerra ha dit que Colau l'ha "decebut" en les negociacions, que no pensa retirar la seva candidatura i que la dignitat del seu partit "no està en venda".

A més, ha retret a Colau que "lliuri la clau" de l'alcaldia a Manuel Valls acceptant els seus tres vots per a la investidura.

 

Maragall ha dit que Colau l'ha "decebut" en les negociacions (ACN)

 

El candidat d'ERC ha enviat un missatge a les bases de Barcelona en Comú per dir-los que s'està "traint la seva voluntat més profunda, tergiversant el sentit del seu vot i el resultat de les eleccions". Per Maragall, la proposta dels comuns d'un tripartit amb PSC i ERC, descartada aquest dimecres, "era un instrument tàctic per guanyar dies, temps i espai per anunciar el que avui ha anunciat amb tota claredat":

"Els hem proposat un projecte nítidament progressista per a la ciutat. Cap resposta. Els hem proposat un govern 50-50. Cap resposta. Els hem proposat un lideratge compartit. Cap resposta. Tot això fa encara més evident que l'única qüestió que hi ha sobre la taula és l'alcaldia."

El candidat republicà ha considerat que la direcció dels comuns no ha fet una negociació "honesta" perquè creu que s'ha demostrat que en cap moment buscava realment un acord tripartit:

"Totes les decisions, tota l'explicació, tota l'argumentació es basa en la qüestió de la cadira, el tron."

Maragall, cap de la llista més votada el 26M, ha reclamat "distingir molt clarament" la direcció de Barcelona en Comú del conjunt de votants i afiliats. En aquest sentit, ha demanat als militants que actuïn en conseqüència en la consulta que ha impulsat la formació.

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
ERCErnest MaragallEleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut