Barcelona

Ernest Benach retirarà tots els extres que va incorporar al seu vehicle oficial

El president del Parlament, Ernest Benach, ha anunciat que farà desmantellar del seu vehicle oficial els extres que s'hi va fer col·locar: un aparell de televisió, una taula de treball i un reposapeus. Unes reformes per valor d'uns 9.200 euros que li han costat crítiques fins i tot del govern. Benach ha comparegut al Parlament per explicar-se i ha demanat perdó per si algú s'ha pogut sentir ofès per aquesta despesa suplementària.

Actualitzat
Quatre dies després de fer-se públic que Benach es va gastar 9.276 euros per equipar el seu cotxe oficial, una nova versió de l'Audi A-8, amb un televisor, una taula de treball i un reposapeus, el president del Parlament ha llegit una declaració i n'ha donat explicacions a la premsa.

Benach ha anunciat que farà desmantellar totes les millores del seu cotxe i ha demanat perdó per si ha pogut ofendre algú. Segons Benach, l'origen d'aquestes crítiques ha estat una "informació falsejada del diari 'ABC'", ja que el nou sistema adoptat per la mesa del Parlament en relació amb els cotxes oficials ha permès estalviar més de 80.000 euros.

Benach diu que ha ordenat que mentre no canviï la conjuntura econòmica "se suspengui la renovació automàtica de vehicles adscrits a càrrecs representatius del Parlament", per la qual cosa qualsevol renovació d'un cotxe s'analitzarà "cas per cas", atenent al quilometratge i a l'estat general de conservació.

Ridao diu que Benach n'hauria d'haver donat explicacions abans

Poc abans de la declaració de Benach, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, havia denunciat "molta demagògia i populisme" en les crítiques al president del Parlament per haver equipat el seu cotxe oficial amb extres, però ha reconegut que el president del Parlament hauria d'haver ofert explicacions públiques des del primer moment. Ridao també ha dit que el conseller Saura es "va precipitar" a l'hora de parlar sobre l'afer.

CiU accepta les disculpes

Convergència i Unió, mitjançant el seu portaveu parlamentari Oriol Pujol, ha acceptat la rectificació del president del Parlament i ha instat el govern a "prendre nota" i a rectificar "tantes i tantes despeses innecessàries".

En referència a les declaracions de Joan Saura, Pujol ha dit que CiU s'ha mantingut "prudent" i ha esperat a escoltar les explicacions del mateix Benach. I és que hi ha qui "ha parlat, i ha parlat massa". CiU ha afegit, però, que tot i que les han acceptat, les disculpes d'Ernest Benach han arribat amb cinc dies de retard. "Massa dies perquè ara no es pugui fer broma fàcil del cotxe del president", ha afegit Oriol Pujol.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut