Ernest Benach, en una imatge d'arxiu a Catalunya Ràdio
Benach ha dit que la propietat de les obres està perfectament demostrada.
Barcelona

Ernest Benach renuncia a l'escó i abandona la primera línia política

L'encara president del Parlament, Ernest Benach, ha decidit no prendre possessió de l'escó al Parlament i anuncia la seva voluntat de "continuar servint el país des d'un altre àmbit". A través del seu blog, Benach ha explicat que deixa "la primera línia de la política" com a conseqüència dels resultats d'Esquerra Republicana en les últimes eleccions al Parlament. El president del Parlament indica que continua fidel al projecte dels republicans i que vol col·laborar en la "renovació tranquil·la" del partit.

Actualitzat
Benach, que es presentava com a número 2 en la candidatura dels republicans, defensa que Esquerra és "el projecte polític més vàlid per aconseguir la justícia social i la llibertat nacional" del país i que convé que ell "hi treballi des d'una altra banda", deixant pas "a una nova generació". L'escó de Benach l'ocuparà Pere Aragonès, de qui Benach destaca que és "vint anys més jove" que ell.

L'anunci de Benach ha arribat minuts després que el líder d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha fet públic, també a través del seu blog, que posava el càrrec a disposició del Consell Nacional del partit, que se celebrarà el 18 de desembre que ve.

Cal extreure lliçons dels resultats

Ernest Benach ha escrit al blog que els resultats de diumenge passat són "uns mals resultats" per als republicans i creu que se "n'haurà d'extreure lliçons" i "s'haurà de reflexionar". En els comicis del 28 de novembre, els republicans van passar de 21 a 10 diputats i van aconseguir pràcticament 200.000 vots menys que fa quatre anys. És per això que demana a la direcció d'Esquerra que plantegi "escenaris de futur" i lideri aquesta "transició".

Benach anuncia que continuarà "servint aquest país" ja que "ho porto a la sang" i acaba amb els versos finals de Salvador Espriu a "Inici de càntic en el temple": "Gràcies a tots els qui, com jo, us mantindreu 'fidels per sempre més al servei d'aquest poble'".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut