Ciclisme

Erik Zabel admet públicament haver-se dopat amb EPO l'any 1996, quan corria al Telekom

L'estigma del dopatge continua afectant el món del ciclisme. Aquest matí, un altre nom amb majúscules, Erik Zabel, ha reconegut el consum d'EPO al Tour de França del 96, però només poc temps, espantat pels efectes secundaris. El corredor alemany ho ha confessat en una roda de premsa convocada pel T-Mobile. Ha dit que ho va fer en uns moments de feblesa esportiva i mogut pel clima general del moment, en què l'èxit al món del ciclisme estava vinculat al dopatge.

Actualitzat

Un dels velocistes de més èxit dels últims anys, l'alemany Erik Zabel, amb més de 200 victòries al llarg de la seva carrera professional, ha entonat avui el "mea culpa". Actualment al Milram italià i a punt de fer 37 anys, Zabel ha admès que va consumir EPO durant poc temps, en el Tour de l'any 96, quan corria amb el Telekom. Aquell any, el Tour el va guanyar el danès Bjarne Riis i un any més tard ho va fer l'alemany Jan Ullrich, un dels primers implicats en la trama del dopatge.

Zabel diu que, en aquella època, era fàcil i normal prendre substàncies prohibides, si es volien obtenir grans resultats, però que ell ho va deixar de seguida pels efectes secundaris. Zabel ha lamentat haver mentit durant tots aquests anys i, a punt de plorar, ha desitjat que el ciclisme es netegi perquè no vol que el seu fill, que també va en bicicleta, cregui que l'èxit en ciclisme no és possible sense dopar-se.

La confessió de Zabel, actual subcampió del món de ruta, ha estat compartida amb un altre ciclista alemany, Rolf Aldag, que actualment és el director esportiu del T-Mobile, l'antic Telekom. Aldag ha presentat la seva renúncia, que no li ha estat acceptada.

Aquest afer coincideix amb el final de l'audiència d'arbitratge del nord-americà Floyd Landis, més qüestionat que mai després de nou dies de testimonis. D'aquí a un mes hi haurà el veredicte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut