Erdogan al míting del diumenge 17 març, on ha projectat imatges de l'atac a Nova Zelanda (Reuters)

Erdogan utilitza el vídeo de l'atemptat de Nova Zelanda en un míting electoral

El president de Turquia ha projectat imatges de l'atemptat per criticar que Occident no parli de l'atacant com "un terrorista cristià"

RedaccióActualitzat

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha projectat aquest diumenge, durant un acte electoral, parts del vídeo filmat pel supremacista blanc que va atacar dues mesquites a Nova Zelanda i que va matar 50 persones.

En un míting a la ciutat d'Esmirna, i de cara a les eleccions locals del 31 de març, Erdogan ha interromput el seu discurs per projectar en una gran pantalla més d'un minut d'imatges referides a l'atac terrorista.

 

 

La projecció incloïa el moment en què el presumpte assassí va entrar en una mesquita i va disparar a les persones que hi havia a la sala de pregàries, imatges que va retransmetre l'atacant en directe a través de la xarxa social Facebook.

Aquest diumenge, en l'acte, ha reivindicat que ningú titlli l'atacant com "un terrorista cristià", quan considera que sí que ho farien si fos musulmà.

"Tots els líders mundials, totes les organitzacions, començant per les Nacions Unides, consideren que és un atac contra l'islam i contra els musulmans. Però no li posen nom. No diuen: 'És un terrorista cristià'."

"Si fos musulmà, sí que dirien 'terrorisme islàmic'. Mirin, això és molt important. Ho dic a Occident: Per què no ho dieu?"

 

Assistents al míting d'Erdogan a la ciutat turca d'Esmirna (Reuters)

 

El mateix dia de l'atemptat, el president turc va agafar la veu del món musulmà i va condemnar l'atac al seu perfil de Twitter assegurant que es tractava d'islamofòbia:

 

"En nom del meu país, ofereixo el meu condol al món islàmic i al poble de Nova Zelanda, que han estat víctimes d'aquest acte deplorable, l'últim exemple de l'augment del racisme i la islamofòbia."


L'australià Brenton Harrison Tarrant, de 28 anys, un radical d'ultradreta, està acusat d'haver comès ell sol l'atac a les dues mesquites, el pitjor en la història de Nova Zelanda. En 36 minuts, va disparar indiscriminadament amb armes automàtiques contra els fidels que hi havia dins les dues mesquites.

ARXIVAT A:
TerrorismeExtrema dretaRecep Tayip Erdogan
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut