Istanbul

Erdogan pren el control del principal diari opositor de Turquia

El diari "Zaman" ha estat molt crític amb la política d'Erdogan i ha donat veu al clergue Fethullah Gülen , un dels principals oponents al president turc

RedaccióActualitzat

El govern turc ha pres el control del diari opositor de més difusió al país. Es tracta del diari "Zaman", d'Istanbul, un dels més crítics amb el president turc, Recepp Tayyip Erdogan, i que té una tirada d'uns 650.000 exemplars.

La policia turca ha pres aquesta nit el control del diari en virtut d'una resolució judicial, i ara es nomenarà un administrador provisional.

 

El govern d'Erdogan acusa els editors de "Zaman" de conspiració per derrocar l'executiu. El diari tenia una línia editorial molt crítica amb Erdogan i donava veu a un dels principals oponents al president turc: el clergue Fethullah Gülen. Güllen és un predicador islàmic, antic aliat d'Erdogan, que ara viu exiliat als Estats Units.

Els treballadors de "Zaman" s'han oposat a la intervenció i han intentat impedir l'entrada dels nous gestors al diari.

A l'exterior de l'edifici on s'edita el diari, s'hi havien concentrat centenars de persones en protesta per la intervenció estatal i en defensa de la llibertat de premsa. La policia ha llançat gasos lacrimògens per dissoldre els manifestants.

 

La comunitat internacional ha començat a reaccionar davant aquest atac a la lliberta de premsa. El comissari europeu pel Desenvolupament, Johannes Hahn, s'ha mostrat "extremadament preocupat" per la decisió de controlar el diari Zaman. La Unió Europea recorda a Turquia que, com a candidata a l'adhesió, ha de respectar la llibertat de premsa com a dret fonamental i innegociable.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut