Erdogan inaugura un nou aeroport a Istanbul, que vol que sigui el més gran del món

El president de Turquia diu que quan estigui plenament operatiu, "l'espai aeri europeu haurà de ser reestructurat"

RedaccióActualitzat

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha inaugurat aquest dilluns un nou aeroport a Istanbul, que vol que sigui el més gran del món.

Ha costat més de 10.000 milions d'euros i podrà rebre 90 milions de passatgers cada any.

El  nom oficial serà Aeroport d'Istanbul.

 

La voluntat d'Erdogan és ampliar-lo fins a poder arribar als 200 milions de passatgers l'any 2023, i que sigui un "hub" de connexió de molts vols intercontinentals.

Durant la cerimònia d'inauguració, Erdogan no ha dubtat a manifestar que "amb l'entrada en funcionament de l'aeroport d'Istanbul, l'espai aeri europeu haurà de ser reestructurat".

De moment, però, a causa dels retards en les obres, no estarà plenament operatiu fins al gener.

 

Aquests primers dos mesos només s'hi faran vols interns i a l'Azerbaidjan i la part turca de Xipre, operats per la companyia Turkish Airlines.

La resta de vols i companyies es continuaran fent a l'aeroport Atatürk, un dels cinc més transitats d'Europa.

Es rebaixen d'aquesta manera les previsions inicials fetes per l'anterior ministre de Transports, que va assegurar que després de la inauguració del nou aeroport, tots els vols de l'Atatürk hi serien transferits en 48 hores.

Quan l'aeroport d'Istanbul estigui plenament operatiu, l'aeroport Atatürk quedarà tancat als vols comercials, però no perdrà la condició d'aeròdrom. Erdogan ha explicat que s'hi faran esdeveniments relacionats amb l'aviació i l'aeronàutica i que una part dels terrenys actuals es convertiran en un parc.

 

La construcció del flamant aeroport d'Istanbul ha durat més de tres anys i ha estat marcada per la sinistralitat i les denúncies dels treballadors sobre les condicions de seguretat.

El febrer d'aquest any, el ministre de Treball va reconèixer que 27 treballadors han perdut la vida en les obres del nou aeroport des que van començar el 2015.

El mes passat centenars treballadors van ser detinguts quan es manifestaven.

ARXIVAT A:
Recep Tayip Erdogan
Anar al contingut