Barcelona

ERC vol que es regularitzi l'ús dels bicitaxis

Esquerra Republicana ha presentat una iniciativa al Congrés on demana al govern de l'Estat que, en un termini de sis mesos, es modifiqui el reglament general de la circulació perquè les bicicletes puguin utilitzar remolcs per al transport de persones. D'aquesta manera es vol obrir la via a l'ús dels bicitaxis, que ja s'han implantat amb èxit a ciutats com Barcelona, Bilbao, Sant Sebastià o Saragossa, i que estan pensades per al transport de passatgers per fer passejos per la ciutat.

Actualitzat

Actualment, la reglamentació sobre circulació estableix que les bicicletes poden arrossegar un remolc o semiremolc sempre que aquest no superi el 50% de la massa sense càrrega del vehicle, que no transporti persones i s'utilitzi de dia en condicions que no disminueixin la visibilitat.

Esquerra Republicana explica que, tot i que gran part de les competències per a la promoció de l'ús de la bicicleta corresponen als ajuntaments i a les comunitats autònomes, el govern de l'Estat també ha de facilitar l'ús d'aquest mitjà de transport en els àmbits que li corresponen.

Anar al contingut