ERC se separa de Guanyem Badalona una setmana després de configurar l'Ajuntament

RedaccióActualitzat

La coalició d'esquerres de Badalona no ha durat ni un mes després de les eleccions. Esquerra Republicana ha decidit separar-se de Guanyem Badalona, la marca de l'exalcaldessa Dolors Sabater, amb qui va anar a les eleccions.

La militància d'Esquerra ha aprovat, per àmplia majoria, tenir un grup propi amb tres regidors. Guanyem es quedarà amb quatre

La coalició va quedar segona, darrera del PP, però, per impedir que Albiol fos alcalde, dissabte va decidir fer alcalde el socialista Àlex Pastor, que havia quedat tercer.

Esquerra ha acusat el PSC de tenir una actitud "inflexible i irresponsable" en les negociacions. Segons els republicans, amb un grup propi podran visualitzar millor el seu projecte. Amb tot, aposten per mantenir la unitat d'acció amb la formació de Sabater, que ha lamentat la decisió del seu exsoci. Segons Guanyem, "la ruptura no ha estat pactada i no la compartim".


Després de la decisió, la seu d'Esquerra ha aparegut plena de pintades. El CDR de Badalona ha afirmat que volien "recordar que el camí cap a la República Catalana es farà amb unitat popular".


Guanyem Badalona ha rebutjat l'acció:


ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
Anar al contingut