Alfred Bosch atenent els mitjans al Parlament el 7 de febrer del 2020
Alfred Bosch atenent els mitjans al Parlament el 7 de febrer del 2020

ERC reobre la investigació a Bosch pel cas d'assetjament sexual del seu excap de gabinet

La informació l'avançava El Temps després que mig centenar de dones de la CUP van firmar un manifest per demanar protocols efectius i més recursos judicials contra les violències masclistes

Redacció/Agències

ERC ha reobert l'expedient informatiu a l'exconseller d'Acció Exterior Alfred Bosch en haver rebut "noves informacions" relacionades amb el cas que el va obligar a dimitir després de saber-se que el seu excap de gabinet havia assetjat sexualment diverses treballadores del departament.

La reobertura de l'expedient s'ha sabut per una informació que publica el setmanari El Temps i que va confirmar ahir a la tarda en una roda de premsa el president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià.

Segons Sabrià, la reobertura de l'expedient es deu al fet que ERC manté sempre oberts els "canals i bústies" per rebre informacions, ja que considera un deure "escoltar" el que la ciutadania vol transmetre al partit.

Fruit d'aquests "canals i bústies", ha afegit, a ERC li han arribat noves informacions relacionades amb l'actuació de Bosch en l'episodi dels presumptes abusos sexuals comesos pel seu excap de gabinet Carles Garcias.

L'exconseller Alfred Bosch va acabar cessant Garcias uns mesos abans que el cas aparegués publicat en els mitjans de comunicació, però el seu partit en va forçar la dimissió per entendre que no havia actuat amb prou celeritat i que havia d'haver activat el protocol de la Generalitat per a casos com aquest.

Segons ha explicat avui Sabrià, "quan arriben noves informacions tenim l'obligació d'estudiar-les i analitzar-les", i per a un assumpte com aquest es requereix reobrir l'expedient per poder-les investigar.

El termini que s'ha donat la direcció d'ERC per deliberar sobre les noves informacions i concloure l'expedient reobert és de dos mesos, han assenyalat fonts d'aquest partit.

El 5 d'octubre passat, l'expedient a Bosch es va arxivar sense imposar-li cap sanció, per entendre que ja havia assumit responsabilitats en haver dimitit, i en el comunicat posterior del partit s'indicava que "Bosch va actuar guiat pel principi de prudència" i que va quedar provat que "va recollir indicis per poder actuar, com així va fer el 24 de gener cessant Garcias".

En conseqüència, la direcció d'ERC va exonerar Bosch de l'acusació de "presumpta negligència a l'hora d'abordar el cas", tot i que ara haurà de valorar les noves informacions que ha rebut.

Eduard Pujol i la CUP

Preguntat pel presumpte cas d'assetjament sexual pel qual l'exportaveu de JxCat al Parlament Eduard Pujol ha renunciat al seu escó, el dirigent republicà ha afirmat que no acostumen a fer valoracions sobre altres partits i espera que Pujol doni explicacions "en algun moment".

"D'això, no en farem partidisme", ha dit Sabrià, que ha sostingut que cal escoltar les víctimes per erradicar aquests comportaments de la societat i ha reivindicat els mecanismes que té ERC per abordar aquests casos.

Aquestes notícies coincidien dilluns amb un article signat per una cinquantena de dones de l'entorn de la CUP i publicat al diari Ara sota el títol "No ens fareu fora". Les firmants alertaven de la presència d'agressors en tots els entorns, també en els propers i també als espais polítics.

Demanaven protocols efectius, no qüestionar les víctimes i un sistema judicial sensibilitzat i amb recursos.

ARXIVAT A:
Alfred BoschAssetjament sexual
Anar al contingut