Barcelona

ERC presentarà una resolució perquè el Parlament reconegui les consultes independentistes

ERC vol que les consultes sobre la independència tinguin el reconeixement del Parlament de Catalunya. Per això, els republicans presentaran una proposta de resolució que reconegui les consultes d'aquest cap de setmana i que ratifiqui la "vigència del dret d'autodeterminació de la nació catalana". L'anunci l'ha fet aquest dimarts la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó. Amb aquesta proposició, els republicans es distancien dels seus socis de govern.

Actualitzat
La republicana Anna Simó ha explicat que presenten en solitari la iniciativa perquè no forma part del pacte de govern. La proposta evidencia les diferents visions que tenen els socis del govern sobre les consultes independentistes. El mateix president Montilla deia aquest dilluns que no considerava "extrapolable" el resultat de les consultes. Perquè la proposta prosperi, els republicans hauran de buscar el suport d'altres grups.

Els altres grups reaccionen

Els altres grups de la cambra han valorat la proposta d'ERC i cap ha anunciat de moment que doni suport a la iniciativa dels republicans.

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, assegura que comparteix la defensa del dret d'autodeterminació però que no donaran suport a cap iniciativa que polititzi les consultes. Pel PSC, Carme Figueras, ha dit que desconeixia la proposta i que no la compartia. Mentrestant, la portaveu parlamentària d'ICV, Dolors Camats, lamentava que els republicans presentessin la proposta en solitari i ha afegit que el seu grup estudiarà el text. De la seva banda, PP i Ciutadans ha denunciat el que consideren una nova "divisió" entre els partits que formen el govern.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut