Barcelona

ERC pacta amb Colau abaratir els enterraments a canvi d'abstenir-se als pressupostos

L'acord aparcaria el projecte de crear una funerària pública per oferir el servei a uns 1.800€ als mateixos cementiris municipals

Actualitzat

A Barcelona, el grup d'Esquerra Republicana podria abstenir-se en la votació dels pressupostos de la ciutat aquest divendres a canvi del compromís d'Ada Colau d'abaratir els enterraments.

El servei s'oferirà als mateixos cementiris municipals a un preu que estaria al voltant dels 1.800€. Una rebaixa important si es té en compte que ara mateix l'enterrament més barat a Barcelona costa ara uns 4.000€, i no seria obligatori contractar una sala de vetlla. Es posarà en marxa ja aquest estiu al cementiri de Montjuïc i després, a la resta.

 

 

Aquest servei aparcaria la idea de crear una funerària pública.

L'acord i la contrapartida la confirmava el president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch:

"Nosaltres veiem més factible l'abstenció als pressupostos de la ciutat si la ciutat rebaixa els preus dels serveis funeraris per les ciutadanes i els ciutadans que així ho desitgin. Sembla que estem avançant, sembla que és favorable per tant si tot va bé això voldrà dir que nosaltres divendres ens podrem abstenir en la votació dels pressupostos."

Aquest preu pactat pel govern i ERC inclouria el taüt i el revestiment, el condicionament del cadàver, la cerimònia i l'enterrament. En cas que les famílies demanessin una sala de vetlla, es podria afegir per un preu que s'elevaria als 2.400 €.

 

Anar al contingut