Gabriel Rufián parla amb Ione Belarra i Irene Montero al Congrés dels Diputats (Europa Press/Marta Fernandez)
Gabriel Rufián parla amb Ione Belarra i Irene Montero al Congrés dels Diputats (Europa Press/Marta Fernandez)

ERC nega que estigui negociant una llista conjunta amb Podem per a les eleccions del 23J

Aquest divendres, 9 de març, acaba el termini per registrar les coalicions que vulguin concórrer a les eleccions generals d'aquest estiu i les negociacions van contrarellotge

RedaccióActualitzat

Esquerra ha negat que estigui negociant amb Podem un acord per fer una llista conjunta per anar de la mà a les eleccions generals del 23 de juliol.

Esquerra nega "rotundament" aquest moviment, mentre que els Comuns, que es troben en plena negociació amb el moviment Sumar de Yolanda Díaz, ja han sortit a manifestar la seva sorpresa. 

Yolanda Díaz, Ada Colau i Jéssica Albiach, durant un acte de la campanya del 28M
Yolanda Díaz, Ada Colau i Jéssica Albiach, durant un acte de la campanya del 28M (Europa Press/David Oller)


ERC demana quedar al marge de les disputes

Esquerra Republicana assegura que no s'està negociant cap acord entre els republicans i Podem a Catalunya de cara a una llista conjunta al Congrés. Els republicans demanen que les disputes internes d'altres formacions no els situïn en filtracions interessades.

De fet, creuen que l'anunci s'ha fet córrer per encarir el preu de l'aliança de Podem amb Sumar i influir en el pes dels primers sobre els segons en cas d'arribar a un acord de cara al 23J.

Des de Podem, de moment, silenci. En roda de premsa des del Parlament, el diputat David Cid, ha explicat que la voluntat del partit és treballar per fer una llista única dels comuns i Podem que doni suport a la líder de Sumar, Yolanda Díaz, que ja ha registrat el seu moviment com a partit polític per concórrer als comicis. Aquest dimarts Díaz ha sumat un nou actiu polític, l'eurodiputat Ernest Urtasun com a portaveu de campanya.

Aquest divendres, 9 de març, acaba el termini per registrar les coalicions i les negociacions van a contrarellotge.

  

 

ARXIVAT A:
ERCUnides PodemEleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut